Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta

Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta
Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta
145 perc / előkészület: 120 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy teljesen spontán torta, ami szuper lehet születésnapra vagy bármilyen különleges alkalomra is.

hozzávalók / 12 adag

Krém

Piskóta

Eperzselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt a zselatinfixszel verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
  3. Reszeljük bele a citromok héját, majd facsarjuk bele őket. Kóstolás után hagyjuk a hűtőben picit pihenni.

Piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásokat.
  2. A fehérjét kezdjük el verni, adjunk hozzá egy csipet sót, és kezdjük el adagolni hozzá a cukrot.
  3. A sárgáját elegyítsük a langyos vízzel.
  4. Majd óvatosan forgassuk a fehérjehabhoz.
  5. A lisztet és a sütőport szitáljuk bele, és forgassuk össze.
  6. Öntsük kettő, 20 cm-es tortaformába, amit előtte alaposan kivajaztunk.
  7. Előmelegített sütőben süssük 180°C on 20-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Teljesen kihűtjük, és 4-5 lappá vágjuk.

Eperzselé

  1. Az epret a cukorral, a citromhéjjal és citromlével főzzük fel, a beáztatott zselatint adjuk a szószhoz, és öntsük egy celofánnal kibélelt, 18 cm-es tortakarikába. Hagyjuk minimum 2 órát dermedni a hűtőben.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalap köré rakjuk vissza a tortakarikát, és töltsük meg a krém egy részével, majd rakjuk rá a másik piskótalapot, és ezt ismételjük meg. A zselét a második piskóta közé helyezzük.
  2. A tortát visszarakjuk a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.
  3. Majd a karika mentén körbevágjuk, és beburkoljuk a maradék krémmel.
  4. Egy kevés krémet pirosra színezünk. Ezzel, eperrel, áfonyával, habcsókkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

laszlolili

Mióta szakács: 2019.04.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
mascarpone 750 g
habtejszín 600 ml
zselatinfix 3 csomag
porcukor 210 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
finomliszt 8 csapott ek
cukor 8 csapott ek
ásványvíz 20 ml
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 8 db
1 csipet
eper 500 g
cukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
lapzselatin 7 db