Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa kókusz amerikai palacsinta

Csupa kókusz amerikai palacsinta
Csupa kókusz amerikai palacsinta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja, a palacsinta világnapján egy olyan receptet kerestem, amivel meglephetném a gyerekeket. Végül egy kókuszosra tettem a voksom. Összedolgoztam pár leírást eggyé, azt szerettem volna, hogy igazán kókuszos íze legyen a palacsintánknak. Akaratomon kívül sikerült egy laktóz- és gluténmentes édességet előállítanom, aminek külön nagyon örülök. A családban ugyanis van felvevőpiaca az ilyesminek. Ha tejbegrízt, -rizst vagy sima palacsintát készítek, mindig kétféle adagot kell összeállítanom. Egy simát és egy menteset. Ezzel a recepttel viszont egy időben mindkét csapatnak a kedvére tehetek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Körülbelül 6 nagy vagy 8 kisebb palacsintát ad ki ez a tésztamennyiség. Tálalhatjuk frissen vágott gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökből készült lekvárral, szósszal. Én most kókuszchipset pirítottam a tetejére. Nem csak reggelire vagy vacsorára jó, például kókusztejes sütőtökkrémleves után ebédre is nagyszerű fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálban keverjük össze a kókuszlisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
  2. Egy közepes tálban keverjük krémesre a 3 ek kókuszolajat a mézzel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a kókusztejet, majd ízlés szerint a vanília vagy a mandula aromát, végül a citromhéjat.
  3. A tojásos krémhez egy spatula segítségével forgassuk hozzá a lisztes keveréket, de ne dolgozzuk túl a tésztát, mert túl folyósan nem marad könnyű sütés után. A tészta nem lesz olyan állagú, mint a hagyományos palacsintáé, annál jóval sűrűbbre számítsunk.
  4. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten hevítsünk 1 ek kókuszolajat.
  5. A tésztát adagoljuk kanállal bele, kb. két csapott evőkanál ad egy palacsintát. Lapítsuk szét, körkörös mozdulattal formázzuk meg. Süssük 2-3 percig az egyik oldalát. A tészta nem fog úgy felhólyagosodni, mint a hagyományos palacsintánál. Nézzünk alá, és ha aranybarna, akkor átfordíthatjuk, ott már csak 1-2 percig süssük, majd szedjük tányérra. Ezzel a módszerrel süssük ki az összes tésztát. Ha száraznak ítéljük a serpenyőt, kanalazzunk bele még kókuszolajat (mindig csak keveset).
  6. Tálaláskor locsoljuk meg a palacsintát mézzel, juharsziruppal. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 282
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszpalacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szumatra
szumatra Sun, 2016-02-14 17:24

A kókusztej nincs a leírásban szerepeltetve csak az összetevőknél, valamint nagyon híg lesz a tészta és rögtön odaég közepes lángon is. Valami nem stimmel a recepttel.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-02-15 12:20

Szia! Valóban a kókusztej nem volt benne a leírásban csak a hozzávalóknál, most pótoltam, természetesen a tojásos keverékhez kell hozzáadni. A kókuszliszt mennyiségét (ami eredetileg negyed csésze) lemértem konyhai mérlegen: 80 g, tehát módosítottam. A tészta egyáltalán nem lesz folyós. A kókuszliszt nagyon besűríti. Üdv, Gréti

277
kókuszliszt 80 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojás 3 db
kókuszolaj 3 ek
méz 1 ek
mandulaaroma 3 csepp
kókusztej 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
méz 2 ek