Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupamokka cupcake

Csupamokka cupcake
Csupamokka cupcake
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cupcake az amerikaiaknál igen kedvelt édesség, gyakorlatilag egy muffin valamilyen frostinggal vagy buttercreammel (szóval valamilyen krémmel a tetején)Ez egy csokis-kávés változat, ajánlom minden kávéfüggőnek!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Érdemes hűtőben tárolni, ha nem fogy el azonnal. Ebből az adagból kb. 16 db közepes méretű muffin jön ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük.
  2. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük a lisztes keverékkel.
  3. Muffinformákba töltjük, megsütjük. 
  4. Elkészítjük a mázat: a tejszínt forrásig melegítjük és ráöntjük a feltördelt csokira. Várunk 5 percet és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a Baileys-t is.
  5. A mázat kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. Nyomózsák segítségével díszítjük a muffinokat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 437
elküldve: 21
receptkönyvben: 695
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

lills

Mióta szakács: 2012.06.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés muffin, cupcake kávésan, csokis-kávés muffin

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lumiere
lumiere / lumiere Thu, 2016-02-18 12:31

Nem sikerült a krém :( Túl folyós lett, pedig úgy csináltam, ahogy le van írva :(

Perle88
Perle88 Tue, 2015-11-10 17:54

Szia, olyan kérdésem lenne, hogy a lefözött kávé mikor megy bele? Köszi :)

lumiere
lumiere / lumiere Wed, 2015-11-25 10:31

Szia, én a tojásos-tejfölös, szóval a folyékony összetevőkhöz tenném és úgy keverném ki.

HannaG
HannaG Mon, 2013-07-29 14:00

lehet,hogy hülye kérdés, de a krémnél a tejszín az milyen? főzőtejszín? kösziii

balcsika
balcsika Sat, 2013-01-26 17:27

Üdv!
A csokimáz a tetején mitől sűrűsödik be? Nekem sajnos túl folyós lett, így kénytelen vagyok az isteni muffint magában elfogyasztani :D

lills
lills / lills Sat, 2013-01-26 21:14

Nekem a hideg hatására megkeményedett. Először érdemes hűtőbe tenni, aztán a muffinra nyomni.

541
finomliszt 110 g
cukor 180 g
cukrozatlan kakaópor 45 g
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 1 tk
tej 30 ml
tejföl 90 ml
napraforgó olaj 60 ml
tojás 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál
feketekávé 120 ml
instant kávé 1 ek
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 120 g
baileys 1 ml