Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupaszív raguleves kalap alatt

Csupaszív raguleves kalap alatt
Csupaszív raguleves kalap alatt
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekként emlékszem rá, hogy veszekedés volt, ha nem jutott mindenkinek a szívből. Ezért csináltam ezt a levest csupa szívből, csupa szívvel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon pároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a csirkeszívet.
  3. Addig pároljuk, míg a szív fehéredni kezd. Felöntjük a száraz fehérborral, friss borsot őrlünk rá, és fedő alatt 10 percig pároljuk, időnként megkeverve.
  4. Ezután annyi vizet töltünk rá, hogy bőven ellepje. Forrásig fedő alatt főzzük.
  5. Belekerül a krumpli, a kakukkfű és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel újabb 10 percig főzzük.
  6. Mikor készre főtt, a tejszínt a főzőléből keveset kivéve temperáljuk, és kevés liszttel a levest behabarjuk.
  7. Ekkor tesszük bele a kaprot, és felforraljuk.
  8. A tésztát kiterítjük, és az edénynél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágjuk.
  9. A szélét körbekenjük tojássárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítjuk, majd körbenyomkodjuk.
  10. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 579
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztropajti

Mióta szakács: 2013.06.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeszíves raguleves leveles tésztában, raguleves leveles tésztában sütve, raguleves csirkeszívvel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2016-12-16 09:59

Isten veled, Gasztropajti !

Nagyon fogsz hiányozni, az emberséged, kedvességed, segítőkészséged és humorod !
A finom étel alkotásaid ..........
Nyugodj békében ! :(
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-07-08 10:01

Kedves Gasztropajti !
Köszönöm szépen a tartalmas választ és gratulálok a végeredményhez !
Az nem kérdés, hogy ki lesz próbálva ! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-07-06 13:19

Guszta, finomság, kalap alatt még nem készült nálunk, ez benne számomra az izgalmas,- na és a kapor és a bor is csak feldobhatja az ízét, naná,hogy!!! :) , - köszönöm, ki fogom próbálni! :D
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2013-07-04 07:10

Köszönöm a receptet, jól hangzik, kipróbálom !
A leveles tészta átsül a tetején?
Előre is köszönöm a választ !
További szép napot kívánok: Anci

Gasztropajti
Gasztropajti / Gasztropajti Thu, 2013-07-04 14:59

Mint látod, átsült. A kész levesre borítottam a tésztát, a szélét nem véletlenül kentem le sárgájával, mert tudtam, hogy a gőz egy kicsit megemeli a tésztát, és szép lesz. Jól gondoltam. Valóban finom lett. Kész leveles tésztát használtam, mert Receptrangadóra csináltam, ahol négy kötelező alapanyag volt megadva. Tényleg jól sikerült, és nagyon olcsó volt. A levessel együtt kikanalaztuk a tésztát is. Nagyon pikáns, gazdag leves lett így.

1188
leveles tészta 250 g
főzőtejszín 200 ml
fehérbor 1 dl
kakukkfű 1 kk
csirkeszív 30 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 5 db
újhagyma 3 db
kapor 1 tk
finomliszt 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint