Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupazöld krémleves

Csupazöld krémleves
Csupazöld krémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárga, újhagyma és sóska szezon kellős közepén jött az ihlet, hogy krémlevest kellene készíteni... a citromfű bokor épp a közelben árválkodott, így tettem egy merész próbát és ment ő is a levesbe. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár tavaszi léböjt kúrák alkalmával is fogyasztható, akkor persze krumpli nélkül. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat megmossuk, a fás részüket eltávolítjuk, majd enyhén sós vízben felrakjuk főni
  2. Amikor a víz elkezd forrni, belekockázzuk a meghámozott krumplit, így együtt főzzük kb. 20 percig
  3. Kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, a sóskát és a citromfüvet, majd hozzáadjuk a főtt spárgát és a krumplit, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. A püréhez adagolunk a spárga főzővizéből egészen addig, amíg el nem érjük a számunkra kedvező állagot, majd újra felforraljuk.
  5. Borsozzuk, szükség esetén sózzuk
  6. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 237
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskakrémleves, citromfüves spárgakrémleves, újhagymás krémleves zöldspárgából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

139
zöldspárga 50 dkg
újhagyma 8 db
sóska 25 dkg
burgonya 4 db
citromfű 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 1.5 l