Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott kenyér

Csúsztatott kenyér
Csúsztatott kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezelőtt 20 évvel, húsvét reggelén túrós kenyér szerűséget tett reggelire elém a szállásadó nénim, menta tea kíséretében. Lapos volt és nagyon túrós! Fantasztikus finom volt! Azóta is kísér(t) ez az íz. A receptet sose volt alkalmam elkérni tőle, ezért emlékezetből állítottam össze. Ezt a csúsztatott formát én adtam neki, valahol láttam ilyesmit, és elképzeltem, hogy nagyon gusztán fog kinézni. Nem is csalódtam!

hozzávalók / 6 adag

Kenyér

Töltelék

ajánlat

Menta teát adhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kenyér

  1. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és 2x átgyúr(at)juk.
  2. A meggyúrt tésztát kivesszük a gépből, és tálban letakarva kelesztjük. Miután megkelt, 2 lapot nyújtunk belőle.

Töltelék

  1. A juhtúrót összemorzsoljuk (vagy villával összetörjük).
  2. Hozzáadunk 2 kanálnyi vajat vagy 4-5 kanálnyi tejszínt és 2 tojássárgát.
  3. Apróra vágott póré zöld szárát (kb. 5-6 cm) keverünk bele.
  4. Fűszerezzük (bazsalikom, rozmaring). Ha nem elég sós a túró, ízlés szerint sózzuk. Közepesen lágy, kenhető krémet (nem pasztát!) kell kapnunk.

Összeállítás

  1. A lapokat külön-külön megkenjük a túrókrémmel.
  2. Feltekerjük, mint a kalácsrudakat, majd éles késsel 2-2,5 cm széles szeletekre vágjuk. A két rúd szeleteit csúsztatva 2 kiolajozott keskeny tepsibe helyezzük úgy, hogy előbb egy szeletet enyhén srégen a tepsibe helyezünk, majd a többit sorban, egymásnak támasztjuk oly módon, hogy csak félig fedjék egymást.
  3. 180 fokon aranybarnára sütjük. Csak kihűlés után fogyasszuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kb. 10x30x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Picurka

Mióta szakács: 2013.03.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kenyértekercs, töltött kenyér, juhtúróval töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
finomliszt 45 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
instant élesztő 1 tasak
víz 3.5 dl
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
juhtúró 50 dkg
vaj 2 ek
póréhagyma 5 közepes db
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 1 késhegynyi
tojássárgája 2 db