Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott palacsinta 3.

Csúsztatott palacsinta 3.
Csúsztatott palacsinta 3.
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal egyszerűbben és gyorsabban készül el, mint első ránézésre gondolnánk. És még a Gundel palacsintától is finomabb!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, 15 percig együtt keverjük, ezután beletesszük a lisztet, pici sót és annyi tejet, hogy palacsinta-sűrűségű tésztát kapjunk. (Olyan 1,5 dl-t adtam hozzá.)
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük.
  3. Kiolajozott palacsintasütőben vastag palacsintákat sütünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg.
  4. A kész palacsintákat egymás után lapos tűzálló tálra csúsztatjuk. Az egyiket megszórjuk cukros darált dióval, a következőt reszelt csokoládéval, amíg a palacsinta el nem fogy. Az utolsó lapot úgy borítjuk a tálra, hogy a megsült része legyen felül.
  5. Mérsékelten meleg ( 150 fok ) sütőben 12- 15 percig sütjük.
  6. Forrón, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
  7. A megmaradt csokit megolvasztjuk, elkeverjük egy kis sűrített tejjel és pici tejjel, ezzel az öntettel locsoljuk meg a szeleteket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 059
elküldve: 13
receptkönyvben: 680
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós-csokis palacsintatorta, diós-csokis palacsinta-rakottas, diós-csokis csúsztatott palacsinta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boldogh Mariann
Boldogh Mariann Wed, 2010-03-17 13:20

A lányom 11. szülinapjára fogom elkészíteni. Nagyon jól néz ki a képen és olvasatra nem lehet nehéz összehozni. Köszi Vesta!

2 héttel később: NAGYON-NAGYON finom volt!!!! :))) Rózsaszín cukorgyöngyökkel díszítettem, nagyon szép is lett.

ÓKriszti
ÓKriszti Tue, 2010-01-19 11:39

Tegnap elkészítettem, minek pont tegnap fogyókúrázni kezdő bátyám hallatlanul örült. :D El is nevezett "Gyilkos"-nak. :) Nagyon finom és nem lehet abbahagyni :)

859
vaj 6 dkg
tojás 6 db
finomliszt 6 dkg
0 ízlés szerint
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
dió 10 dkg
cukor 6 dkg
étcsokoládé 10 dkg
sűrített tej 3 ek
étcsokoládé 5 dkg
tej 1 dl