Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott palacsinta Szofika konyhájából

Csúsztatott palacsinta Szofika konyhájából
Csúsztatott palacsinta Szofika konyhájából
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én Anyukám specialitása, nálunk mindig így készül a csúsztatott palacsinta. Végre én is kipróbáltam, és nagyon "Anyus lett".:) További képek a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

10 db palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva, fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A normál palacsintatésztánál jóval sűrűbb tésztát kapunk.
  4. Palacsintasütőben pici olajat hevítünk, és kb. 1-1,5 merőkanálnyi tésztát teszünk bele. Aranybarnára sütjük az egyik felét, majd egy 23 cm-es, kapcsos tortaformába csúsztatjuk. Tehát nem fordítjuk meg, és nem sütjük meg a másik felét, hanem csak átcsúsztatjuk a tortaformába.
  5. Darált mák és porcukor keverékével megszórjuk, és megpöttyözzük sárgabaracklekvárral.
  6. Erre jöhet a következő pali, amit porcukros darált dióval szórunk meg és szintén baracklekvárral.
  7. Aztán megint palacsinta, mák, lekvár, palacsinta, dió, lekvár. 
  8. Ha elkészült a torony, 180 fokos sütőbe toljuk kb. 10 percre. Ne tovább, különben kiszárad, és elveszti a levegősségét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 798
elküldve: 3
receptkönyvben: 234
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csúsztatott édes palacsintarakottas, rakott palacsinta, palacsintatorony

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Wed, 2016-05-25 17:25

Szeretem ezt a receptet. Könnyű, gyorsan kész van és bármilyen krémmel elkészíthetem. Ha gyümölcsszezon van gyümölcsös krémet készítek és az megy a palik közé . Imádom! Köszönöm a receptet! Üdv, Nette

951
finomliszt 30 dkg
tej 6 dl
tojás 5 db
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
mák 5 dkg
dió 5 dkg
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 4 ek