Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott pizzalepény

Csúsztatott pizzalepény
Csúsztatott pizzalepény
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a ropogós tésztájú pizzát és a besameles melegszendvicset. Ebben a receptben ezt a kettő finomságot vegyítettem.

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Feltét

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztből 150 g-ot és egy csipetnyi sót tegyünk a keverőedénybe, majd a vizet négy részletben töltsük hozzá. Én villával szoktam összekeverni.
  2. Ha csomómentesre kevertük, akkor a maradék liszt harmadát a nyújtódeszkára szórjuk, kivakarjuk a tésztát, és cipóvá gyúrjuk. A nyújtófát és a deszkát a maradék liszttel beszórjuk, majd kerek formára és vékonyra nyújtjuk.
  3. A tésztát tepsire tesszük (ha van pizzaformájú, akkor azt töltsük ki a tésztával), és 8 percig 200 fokos légkeveréses sütőben megsütjük, és félretesszük.

Feltét

  1. A 2 teáskanál olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kukoricát. Pirítsuk, amíg a leve eltűnik, majd adjuk hozzá az apróra vágott, kicsontozott csirkecombot. Ha a csirkecombok átfehéredtek és levet engedtek, akkor még süssük pár percig, utána tegyük félre.
  2. A pizzalepényre besamelmártást készítünk. A 25 g vajat olvasszuk fel egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a 3 ek lisztet, keverjük össze, én habverőt szoktam használni. Ha szárazzá vált, akkor apránként folyassuk hozzá a tejet (mindig mikor besűrűsödik, akkor adjuk hozzá a következő adagot). Ha elkészült, akkor ízesíthetjük, sóval, borssal és hogy kapjon egy kis színt, pirospaprikával. (De lehet pirosarannyal is.)
  3. Kicsit hagyjuk hűlni a besamelt, majd keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, a kukoricát és a csirkecombot. Ezzel a keverékkel kenjünk meg a lepényt. Az 50 g sonkát vágjuk csíkokra, és azzal is szórjuk meg. A cukkinit szabadítsuk meg a héjától, és a krumplipucolóval vágjunk ki vékony csíkokat. Ezeket is dobjuk a pizzára. Végül a sajtot nagy lyukú reszelővel reszeljük a tetejére.
  4. Állítsuk a sütőt grill módra, és tegyük be a pizzalepényt. Süssük aranybarnára, és készen vagyunk.
  5. Tálalás előtt vágjuk fel 8 egyenlő részre, és úgy pakoljuk egymásra, hogy kb. 2 cm rálógjon a mellette lévőre.

Díszítés

  1. A snidlinget vágjuk apróra, és keverjük össze a tejföllel, és sózzuk ízlés szerint. Ezt önthetjük a pizza mellé a kimaradt részbe, vagy kis tálkában tálaljuk, hogy mártogathassunk belőle.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MoleFecó

Mióta szakács: 2019.03.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizzalepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1076
finomliszt 180 g
víz 125 ml
0 ízlés szerint
csemegekukorica 100 g
olívaolaj 2 teáskanál
csirkecomb 400 g
vaj 25 g
finomliszt 3 púpozott ek
tej 2.5 dl
újhagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
selyemsonka 50 g
cukkini 1 közepes db
trappista sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint