Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cubano

Cubano
Cubano
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.

hozzávalók / 3 adag

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Sütőzsiradék

A sült sertéshúshoz
Minden fázishoz
  • 0

ajánlat

A maradék hús másnapra tökéletes vacsora vagy ebéd!

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült sertéshúshoz

  1. A koriandert és a mentát apróra vágjuk, a római köményt és a koriandert összezúzzuk. A narancs héját lereszeljük, a levét és a lime levét is kicsavarjuk.
  2. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. A húst ebbe a pácba tesszük, és 24 órára, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, néha megforgatjuk, jól belemasszírozzuk.
  4. Másnap előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A húst kivesszük a pácból, egy nagyobb tepsibe tesszük, és egyszer megforgatva, kb. 20 perc alatt barnásra sütjük a külsejét.
  5. Kivesszük, fóliával letakarjuk, a hőfokot levesszük 180 fokra, és egyszer-kétszer megforgatva addig sütjük, amíg a hús omlós és puha nem lesz. Ez a hús minőségétől függően 1,5-2,5 óra lehet. A végén még picit rápiríthatunk a fólia nélkül. Ha úgy éreznénk, hogy száraz a hús, locsoljunk rá a maradék marinádból.
  6. Ha kész, rácsra téve fél órán át pihentetjük, majd vékony szeleteket vágunk belőle.

A szendvicshez

  1. A bagettet keresztben 3 részre vágjuk, majd mindegyik darabot hosszában félbe.
  2. A szeleteket serpenyőben megpirítjuk kicsit, majd megkenjük a puha vajjal és mustárral.
  3. Rátesszük a sonkaszeleteket, a sajtot, és a karikára vágott uborkát, majd a vékonyra vágott sült lapockát.
  4. Rátesszük a bagett másik felét, kicsit összenyomkodjuk. Ha van szendvicssütőnk, beletehetjük átmelegedni, vagy visszatesszük a serpenyőbe, és egy tányérral kicsit lenyomjuk, hogy vékonyabb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos szendvics sült lapockával, cubano szendvics

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Napocska77
Napocska77 Wed, 2019-07-31 20:44

A só és a bors mikor kerül az ételbe? Az összetevők között szerepel, de később nem.

1948
koriander 1 csokor
narancshéj 1 narancsból nyert
limelé 2 lime-ból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
menta 0.25 csokor
fokhagyma 8 gerezd
római kömény 2 teáskanál
koriander 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertéslapocka 1.5 kg
bagett 25 dkg
mustár 6 teáskanál
vaj 4 dkg
sonka 10 dkg
edami sajt 12 dkg
csemegeuborka 6 közepes db
sertéshús 10 dkg