Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cucidati

Cucidati
Cucidati
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén szokatlanul korán kezdtem el a karácsonykor készítendő sütik próbáját. Elsőként ezt a szicíliai édességet készítettem el, az ünnepek alatt általában felhalmozódó aszalt gyümölcsökre gondolva. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

ajánlat

Mint minden receptet, ezt is saját ízlesünkhez igazítva készíthetjük, variálva a hozzáadott fűszerekkel, illetve aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport keverjük össze.
  2. Morzsoljuk bele a vajat, majd végül adjuk hozzá a tejszínt a fevert tojással.
  3. Dolgozzuk össze a tésztát, majd osszuk két részre és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
  4. A töltelékhez a fügét, mazsolát, mandulát és a diót összedaráljuk a konyhai robotgépünk darálós részével.
  5. Hozzáadjuk a narancs-, illetve citromhéjat, a cukrot, fahéjat, majd a forró vizet és jól összekeverjük.
  6. Állni hagyjuk egészen addig, míg a tésztánk nyújtható állapotba kerül.
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 25cm x 30cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket a rövidebbik oldallal párhuzamos irányban csíkban ráigazítjuk, majd a tésztát feltekerjük addig, hogy tészta tésztát érjen. Ekkor késsel levágjuk és készítjük a következő csíkot (kb 3 csík jön ki egy ekkora darabból).
  8. A rudakat kb 5 cm-es darabokra vágjuk és tepsire tesszük (nem kell kizsírozni). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 C fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Aki szereti, cukormázat is tehet a tetejére színes szórócukorral megszórva (de ekkor meg kell várni, míg a süti teljesen kihűl). 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 29 851
elküldve: 5
receptkönyvben: 359
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanni

Mióta szakács: 2009.10.20.
4 recept

receptjellemzők

kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügés süti, fügével töltött sütemény, fügével töltött rudacska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cserti jutka
cserti jutka Thu, 2012-07-12 04:52

Kedves Zsanni
Uj kedvenc lett a sütid. A töltelek annyira finom, hogY csak kostolgattam és kostolgattam.
A tésztája tökéletes lett. Annyira jól hangzott ez a recept, hogy egyenessen dupla adagot csináltam. A sok kostolgatasnak az lett a vege, hogy maradt tészta amit majd szilvalekvarral toltottem meg kiflinek.Igy is nagyon finom lett. Lefagyasztottam és ha ezt egyáltalán fokozni lehet, akkor kiolvadva meg finomabb lett.
Hálás köszönet a receptert.
Udv
Jutka

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sun, 2011-01-23 18:44

Kedves Zsanni!
Ma sütöttem meg. A tészta összedolgozásánál illetve kisodrásánál egy kicsit keménynek találtam az állagát. Nem kellett volna bele még több margarin vagy tojás? A kész tészta is egy kicsit keményebb, roppanós. De amúgy összességében finom lett!

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sun, 2010-12-05 09:49

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a tejszín főzőtejszín vagy az édesebb változat (cukrozott pl. hulala).
Köszi.
Ildi

Zsanni
Zsanni / Zsanni Sun, 2010-12-05 11:12

Szia Ildi!

En normal tejszint hasznaltam (ez volt itthon). De a sutes miatt inkabb a fozotejszint javasolnam.Majd ird meg milyen lett! Sok sikert!
Udv
Zsanni

1021
finomliszt 315 g
habtejszín 120 ml
vaj 30 g
cukor 100 g
sütőpor 0.5 tk
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 teáskanál
füge 225 g
mandula 50 g
dió 50 g
mazsola 100 g
cukor 80 g
víz 50 ml
fahéj 0.5 kk
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
cukormáz 10 dkg
színes cukorka 1 ek