Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini hot dog

Cukkini hot dog
Cukkini hot dog
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Gyerekek kedvence, ideális vendégváró, ötletes/ vidám hétköznapi vacsora... más nem jut eszembe róla. Nem is baj, hisz 'jó bornak, nem kell cégér'!
Egyik kedvenc francia gasztroweboldalamról származik a recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Levágjuk a megmosott cukkinik végeit, majd a virsli méreténél kisebb darabokra vágjuk és zöldséghámozó segítségével csíkokban lehúzgáljuk a héját.
  2. Vízszintesen félbevágjuk mind a 4 darab cukkinit és egy kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a közepüket.
  3. Ételpárolóban 10 perc alatt megpuhítjuk őket.
  4. Eközben pici olajon megpirítjuk a bacon-ös virsliket.
  5. A párolt cukkiniket jól lecsöpögtetjük, belsejüket sózzuk-borsozzuk.
  6. Egy tűzálló tálba rendezzük a cukkinik egyik felét, megkenjük mustárral és beleterítjük a lapkasajtok felét. Így helyezzük rájuk a sült baconös virsliket, majd a maradék lapkasajtokat és végül lefedjük a cukkinik másik felével. (Ízlés szerint ketchup is kerülhet a virslikre.)
  7. Megszórjuk reszelt Karaván sajttal és 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket 12-15 percre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 823
elküldve: 5
receptkönyvben: 450
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkiniben sült sajtos virsli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Doroti13
Doroti / Doroti13 Tue, 2012-06-12 08:11

Szia! Én nem pároltam elő a cukkinit de így is teljesen megpuhult. Hétvégén készítettem el, a párom nagyon odavolt érte, hogy ez mennyire finom! :) Nekem is nagyon ízlett, köszi a receptet! :)

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-06-12 12:48

Kedves Doroti!
Köszönöm a visszajelzésed! Nagyon örülök, hogy finom lett és ízlett is! :)
Ezek szerint nyugodtan készítheti az is, akinek nincs párolója! :)
Pont tegnap láttam zsenge kis cukkiniket a piacon, de végül nem vettem... olyan régen készítettem ezt a receptet, hogy már el is felejtettem. Holnap vacsira megcsinálom újra! :)
Szép napot neked, üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Tue, 2011-04-12 18:25

Szia!
Igen, ha jól emlékszem. De az sem baj ha nem, a lényeg hogy valahogy ráolvadjon a sajti.
Remélem ízleni fog.
Üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Mon, 2009-10-26 14:04

Kedves miniMe9!
Tökéletes a hagyományos blansírozás is: tedd pár percre a cukkinidarabokat forrásban levő vízbe.
Csak nagyon figyelni kell, hogy még roppanósok maradjanak, mert a sütőben is sülnek még és kell hogy tartásuk legyen!
Remélem ízleni fog!
Üdv:
mignon

MiniMe9
MiniMe9 Mon, 2009-10-26 13:49

Ha nincs zöldségpárolóm akkor milyen módszert ajánlasz helyette?Köszi

714
cukkini 4 közepes db
bacon 4 szelet
virsli 140 g
dijoni mustár 4 teáskanál
lapkasajt 4 db
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 4 ek