Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini indiai fűszerekben madulasajttal

Cukkini indiai fűszerekben madulasajttal
Cukkini indiai fűszerekben madulasajttal
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az indiai konyhát, így találtam ki ezt az ételt. Van egy vegetáriánus recept, amiben rizst friss sajtgombóccal tálalnak. A cukkini a rizs, a szósz helyettesíti a zöldségeket, és a fűszereket. A madulasajt pedig a házi túrót.

hozzávalók / 2 adag

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

ajánlat

Indiai konyha kedvelőknek, nyers vega étkezéshez, és feltétlenül azoknak, akik egy kis kalandra vágynak az ízek világában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk a cukkinit rizs nagyságúra, és keverjük össze az apróra vágott édes zöldpaprikával, és kígyóuborkával.
  2. A szószhoz valókat turmixgépben pépesre dolgozzuk. A fűszerezést ízlésünk szerint alakítjuk, változtatjuk. Csak arra vigyázzunk, mivel nyers ételről van szó a fűszerek íze sokkal erőteljesebb.
  3. Aprítsuk fel a nyers napraforgómagokat, forgassuk a madulasajtba. Tegyük bele az olajat, ízlés szerint sót, borsot.
  4. 6 gombócot gyúrunk ebből a menyiségből. Nem kell a gombócokat túlfűszerezni, legyenek egyszerűek, hogy lehessen érezni a túró ízét, így sokkal finomabb.
  5. Tegyük a tányérba a cukkinit a többi zöldséggel. Tegyünk rá a szószból. Rakjuk a madulasajtgolyókat a tetejére.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 758
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - extra
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis rizs mandulasajttal indiai fűszerekben, avokádós cukkini indiai fűszerekben mandulasajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maitai
maitai Thu, 2013-03-07 14:07

Én indiai házisajtból (paneer) csináltam meg, és napraforgó helyett fekete szezámmagba hempergettem. Jó lett!

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-03-25 15:55

Elnézést, hogy ilyen későn válaszolok. Biztosan nagyon finom lett:) a fekete szezámmag nagyon jó. Köszönöm kedves hozzászólásodat.
Üdv, Kristina/RAW

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-05-23 18:11

Hűha. Rajongóddá váltam. Mikor fogom mindet kipróbálni? Azért rajta leszek az ügyön. Igazán hálás szívvel köszönöm finomabbnál finomabb és szépséges receptjeidet. Üdv: Évi néni

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-24 03:50

Nagyon aranyos vagy, nagyon megtisztel amit írtál köszönöm szépen:) de a rajongás kölcsönös. Neked köszönhetem, hogy végre rászántam magamat a kenyér sütésre! Tudod szerintem ez egy olyan adok-kapok játéka az életnek de biztosan Te is így vagy vele... Nagyon örülök annak, ha tetszenek így volt is értelme felrakni. Kellemes szép napot kívánok!
Üdv,
RAW

412
cukkini 2 db
zöldpaprika 0.5 db
kígyóuborka 0.5 db
avokádó 1 db
kígyóuborka 0.5 db
zöldpaprika 0.5 db
vöröshagyma 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kurkuma 2 csipet
gyömbér 1 csipet
koriander 1 csipet
curry por 1 csipet
garam masala 1 csipet
sajt 6 dkg
napraforgómag 3 ek
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint