Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini marokkói módra

Cukkini marokkói módra
Cukkini marokkói módra
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel előételként és köretként is kiváló. A római kömény érdekes ízt ad a cukkíninek.
A recept a Mediterranean: food of the sun című könyv alapján készült, egy kis piros húsú paprikával kiegészítve.

hozzávalók / 4 adag

A cukkinihez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A cukkínit hosszanti irányban négybe vágjuk, és tűzálló edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A hagymát felaprítjuk, és összekeverjük az alapanyagokkal. A masszát a cukkíni tetejére öntünk. A tűzálló tálat lefedjük, és 15 percig sütjük.
  4. Keverjük át a cukkínit a szósszal, és fedő nélkül süssük további 5-10 percig, vagy amíg meg nem puhul.
  5. Tálaláskor kevés citromlével locsoljuk meg, valamint hintsük meg korianderrel és petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 831
elküldve: 6
receptkönyvben: 350
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Cukkíni chilivel és római köménnyel, fűszeres sült cukkíni

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puzsi
Puzsi / Puzsi Mon, 2012-05-14 16:27

Kedves Beácska!

Tavaly nagyon sokszor elkészítettem ezt a fenséges eledelt! Egy baj van csak vele...nem lehet abbahagyni az evést :)
Annyiban módosítottam most a receptet, hogy krumplit is adtam hozzá. Először a krumplit tettem a hőálló tálba, arra raktam mindent, majd a cukkinit is nagyobb darabokra vágva, kb 20 perc múlva adtam hozzá.Így egy isteni egytálételt kaptam! Még párszor biztosan elkészítem, mert a római kömény a pirospaprikával....hmmmmmmmmm fenséges!

Puzsi

100
cukkini 50 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
chili 0.25 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 0.5 ek
római kömény 0.5 ek
olívaolaj 3 ek
víz 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 3 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint