Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini olaszosan

Cukkini olaszosan
Cukkini olaszosan
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idény által kínált zöldségvariációkat különösen vonzónak találom, pláne ebben a tikkasztó hőségben. A nehezebb fogásokat helyettesesíthetjük ezzel a meglepően egyszerű, bár nagyon finom étellel. Én még egy-két tükörtojást is a tetejére csúsztatok, hogy annak még a sárgája folyékony...  Száraz vörösbor illik hozzá! Fogyassza mindenki egészséggel!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon a finomra aprított vöröshagymát jól megfonnyasztjuk.
  2. A paradicsomok héjától megszabadulunk, majd apró kockára vágjuk, és levével, magjaival a hagymánkhoz adjuk. Sózzuk.
  3. Mikor már rotyog a vörös, paradicsomos, hagymás keverékünk, hozzáadjuk a hasábokra vágott, jól megmosott cukkinit.
  4. Sózzuk, és lefedve pároljuk hagyva, hogy leved engedjen. Időnként kevergessük meg, és ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl puhára a cukkinit. Ezután tetszőleges mennyiségűre forraljuk a levét, és belecsipdessük a bazsalikom leveleket.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 515
elküldve: 4
receptkönyvben: 279
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

iDea

Mióta szakács: 2015.05.05.
8 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

hagymás cukkini, paradicsomos cukkini, olaszos cukkini

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

202
cukkini 1 kg
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek