Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinifőzelék rizzsel

Cukkinifőzelék rizzsel
Cukkinifőzelék rizzsel
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húgommal szoktunk kitalálni minden félét, ez is csak úgy jött, kipattant a fejünkből. :)

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először felvágjuk a cukkinit nagyobb darabokra, mert úgyis összeugrik a főzés során.
  2. Aztán felvágjuk a hagymát, és ha már forró az olaj, beletesszük a lábosba. 
  3. Megpirítjuk szép üvegesre, hogy meg is puhuljon egy kicsit. 
  4. Mikor látjuk, szép a hagyma, és jónak találjuk, beletesszük a cukkinit.
  5. 4 ek olajban megforgatjuk a rizst.
  6. Eközben a rizst kis lángon, 2-sen megfőzzük vízben mert így jó puha, és nem lesz ragadós.
  7. 4 ek olajból és 6 ek lisztből megcsináljuk a rántást: olajba beletesszük a lisztet, és zsemlebarnára pirítjuk.
  8. Ha már megfőtt a cukkini, akkor hozzáadjuk a rántást, és kis lángon keverjük 5 percig.
  9. A legvégén hozzákeverjük a tejfölt és a tejszínt, mert ettől még finomabb és lágyabb lesz. 
  10. Gusztusosan tálaljuk a rizzsel, egy csipet bazsalikommal a tetején díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 571
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ankuska

Mióta szakács: 2012.03.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinifőzelék, rizses főzelék, főzelék cukkiniből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

657
cukkini 6 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 175 g
finomliszt 6 evőkanál
főzőtejszín 4 ek
ételízesítő 4 kávéskanál
napraforgó olaj 6 ek
rizs 250 g
napraforgó olaj 4 ek
víz 1 l
bazsalikom 1 csipet