Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinikrémleves Katharosz konyhájából

Cukkinikrémleves Katharosz konyhájából
Cukkinikrémleves Katharosz konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, finom, nyári leves.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • kb 1,3 l húsleves
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 4 ek főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • levesbetétnek egy kisebb cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített zsiradékon a -liszttel együtt- kicsit átforgatjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd a cukkinit hozzáadva tovább kevergetjük, végül felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük.
  2. A levest botmixerrel pürésítjük, szitán átszűrjük, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele, és felforraljuk.
  3. Közben a tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a tűzről lehúzott leveshez. Ha túl sűrű lenne a leves, kevés húslevessel hígítsuk fel. (Ne legyen szósz szerű az állaga!)
  4. A betéthez való cukkinit nem hámozzuk meg. Metéltre vágjuk, és egy kevés hevített vajon éppen csak, hogy megfuttatjuk.
  5. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinikrémleves vajon pirított cukkinivel, tejszínes cukkinikrémleves, zöldségkrémleves cukkiniből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!