Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinileves csirkehússal

Cukkinileves csirkehússal
Cukkinileves csirkehússal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a rántott-, töltött-, rakott cukkini, vagy a cukkini lepény már a könyökünkön jön ki, csinálhatunk belőle levest, amiből akár el is hagyhatjuk a húst, úgy is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bolti ételízesítők helyett már évek óta ezt használom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, az olaj felén, fehéredésig pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kész, félretesszük.
  2. Az egyik cukkini felét, tökgyalun legyaluljuk, és félretesszük.
  3. A többi cukkinit felkockázzuk kb. 1 cm-es darabokra, és a felaprított vöröshagymával és fokhagymával együtt, egy fazékban az olaj másik felén puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha megpuhult, egy botmixerrel pépesítjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
  5. Beletesszük az ételízesítőt, hozzáadjuk a gyalult cukkinit és a párolt csirkehúst, majd az egészet összeforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a főzőtejszínt, és az első rottyanásig főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinikrémleves, csirkehúsos cukkinikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

197
csirkemell filé 1 db
cukkini 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 1 ek
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l