Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkiniprósza

Cukkiniprósza
Cukkiniprósza
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó kis zöldség a cukkini, változatosan el lehet készíteni. Ráadásul most már olcsón is lehet kapni...:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kefír helyett készíthetjük 12 %-os tejföllel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a kefírt, a tojást, a sót, a fűszereket, és végül a lisztet. Ha túl hígnak éreznénk, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet.
  2. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és kb. 3 prószát sütünk egyszerre (lehet nagyobbakat is, kinek-kinek ízlése szerint). Ne tegyünk alá túl sok olajat, inkább a sütések közt öntsünk még hozzá.
  3. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 90 897
elküldve: 54
receptkönyvben: 1 590
elkészítve: 66/89
Facebookon megjelent: 3

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

cukkini tócsni, cicege cukkiniből

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Fri, 2014-09-12 16:22

Én is elkészítettem ma ebédre. Egy darab 38 dkg-os cukkinit reszeltem le, és csak 2,5 dl kefírt raktam hozzá, de még így is 3 kanállal több lisztet vett fel, mint a receptben írt mennyiség. Nem lett rossz, de én szerintem maradok a hagyományos (azaz krumplis) tócsninál.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-07-29 03:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gubacs
Gubacs / gubacs Mon, 2014-07-28 21:43

Én reszelt sajtot és kockára vágott sonkát szoktam rakni még bele,nagyon finom! ;-)

taka11
taka11 Wed, 2012-10-03 07:44

Elkészítettem, a családomnak is ízlett! Kösz a receptet!

katesz81
Katesz / katesz81 Thu, 2012-07-19 06:22

Kedves Klivi!

Szerinted kefir helyett lehet tejfolt beletenni? Es ha igen, ugyanannyit, mint ha kefirt hasznalnek? Koszonom!

Kati

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-07-19 18:24

Igen, lehet. 12%-os tejföl is jó bele, ugyanannyit, mint a kefirből.

katesz81
Katesz / katesz81 Thu, 2012-07-19 18:35

Nagyon szepen koszonom valaszt! Mindenkeppen el fogom kesziteni, mar a kep lattan is csorog a nyalam :-)

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Wed, 2012-07-18 21:32

Szia !

Nekünk a kertben rengeteg cukkini van , már nem tudtam vele mit kezdeni, aztán valaki említette , hogy ezt a finomságot is el lehet készíteni belőle . Én kizárólag a kicsi, vékony , zsenge példányokat szeretem, és azokat is lehámozom . A reszelő azon oldalán reszelem, amelyiken az almát szoktuk a sütibe . Én tejfölt nem szoktam beletenni , és a palacsinta tésztájától jóval sűrűbbre keverem . Reszelek bele a reszelő pépesítő oldalán 2-3 közepes újburgonyát és kapor zöldjét apróra vágva ! Különleges ízhatás ! Érdemes így is kipróbálni ! Üdv.Marcsi

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-07-06 05:35

Kedves Marcsi!
Örülök, hogy ízlett. További jó sütést-főzést!
Üdv.
Livi

Ritamin
Ritamin Thu, 2012-02-23 15:19

Kedves Klivi, Mostanában többször is elkészítettem :) és valami isteni!!! Az állagára hamar ráérezni! :) Mindenhogy nagyon finom! Szuper recept! köszi

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-06-06 13:51

Kedves Róza!
Az állaga nagyban függ a cukkinik méretétől, ezért lisztből többet is lehet rakni hozzá, ha szükséges. Más tippem nincs igazán, ezért is írtam, hogy egy próbát érdemes sütni belőle.
Remélem, a következő jobban sikerül!
Üdv.
Livi

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2011-06-06 13:47

a végébe raktam még egy tojást, meg még lisztet, vékonyabbnak és alacsonyabb lángon sütöm - így már azért egész jól egybe marad.
talán a teljes kiőrlésű liszt a ludas? vagy a túl híg kefír? vagy a kicsi tojás? v egyszerűen csak béna vagyok? várom a tippeket :-)

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2011-06-06 13:05

kedves klivi,

készséggel elismerem, h az én hibám (még sosem sütöttem hasonlót), de nekem vhogy túl híg lett a tészta, nem állt össze sütéskor. vmi tipp, h mit rontottam el?
amúgy ízre jó lett :-)

Ivi
Ivi Fri, 2011-06-03 16:24

Nekem is nagyon tetszik! Milyen sűrűségű legyen a massza? Mint a palacsintatészta?

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-06-03 18:58

Szia Ivi,
A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb. Érdemes egyet próbaképpen sütni, hogy nem szakad-e, mert ha túl lágy, akkor vagy leragad, vagy szakad. Ha szükséges, akkor még egy kis lisztet keverhetsz hozzá.
Üdv.
Livi

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2011-06-03 15:36

ebbe már most beleszerettem :-) ez lesz sztem a következő kaja, amit főzök (ha elfogy a hazai).
köszi a receptet!

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-06-03 18:53

Kedves szépróza!
Örülök, hogy tetszik. Érdemes kipróbálni, nekem személy szerint jobban ízlik, mint a krumpliprósza. Lehet, hogy azért van, mert amúgy sem vagyok krumplis. :)
Üdv.
Livi

557
cukkini 2 db
kefir 6 dl
tojás 1 db
finomliszt 6 csapott ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl