Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis carbonara

Cukkinis carbonara
Cukkinis carbonara
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit azért más az, mint ahogy a szakács mondja-írja receptjében. Ebben az esetben most fontosnak tartom az eredetiséget. :-) Ugyanis hangsúlyozta, hogy mindig ott "rontják el" a carbonara mártást, hogy agyontejszínezik (persze finom lehet úgy is, csak akkor annak nem az a neve..

Szóval fontos: 2 tojássárgájához 1/2 cup tejszín az arány. És a tészta főzővízével higít, ha kell.

Eredetileg csak ennyit írtam kommentnek:

Jamie Oliver valamelyik műsorában láttuk 1-2 hete. Azonnal bekerült a kipróbálandók listájára. Több helyen is megtaláltam a net-en, de muszáj feltenni, el ne felejtsem és hátha valaki még nem ismeri, pedig érdemes! Csudafinom. Tegnap a piacon nagyon helyes cukkini babákat kaptam. A feléből elkészítettük. A másik feléből is ez lesz jövő héten. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Érdemes szépen előkészíteni a dolgokat, mert pörgős munka. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk.
  2. A kakukkfű levélkéit leszedjük.
  3. A cukkiniket félbe, majd ferde szeletekre aprítjuk.
  4. A tésztát forró vízben feltesszük főni.
  5. Kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk.
  6. Most elkészítjük a mártást: a tojássárgáját a tejszínnel, a parmezán felével, sóval, borssal elkeverjük.
  7. Közben a cukkini szépen megsül (nem szottyosra!). Rádobhatjuk a kakukkfüvet, jól átforgatjuk.
  8. Ha kész, hozzáöntjük a közben fogkeményre megfőtt tésztát, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
  9. Lassan, kevergetve hozzácsorgatjuk a mártást, ha kell adunk hozzá a tészta főzőlevéből. Nem sütjük tovább!
  10. A maradék parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 065
elküldve: 23
receptkönyvben: 654
elkészítve: 34/52
Facebookon megjelent: 1

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

angolszalonnás-cukkinis tészta, tejszínes tészta cukkinivel, carbonara cukkinivel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2016-08-11 14:34

Nagyon finom és egyszerű. Ma készítem el másodjára, munka után igazán gyors kaja vacsira :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-04 11:07

Részemről köszönöm, hogy feltetted, nagyon finom étel, itt is lesz a nyáron pár alkalommal, van cukkini ezerrel.:-))
Éva-Anyóca

383
penne 20 dkg
cukkini 6 kis db
angolszalonna 10 dkg
kakukkfű 1 csokor
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 0.75 dl
parmezán sajt 2.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2.5 dkg