Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-húsos muffin

Cukkinis-húsos muffin
Cukkinis-húsos muffin
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

…avagy, mit adjunk a betegségtől meggyötört gyermekünknek? És hogyan tüntessük el a maradék sült húst a hűtőből?

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sütőt előmelegítjük. A maradék husit apró kockákra vágjuk.
  4. A tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. A tojásfehérjét a végén keverjük hozzá villával.
  5. A muffinsütő formáit vajjal kikenjük, majd mindegyikbe teszünk 1 evőkanálnyi masszát, rászórunk egy kevés husikockát, majd még egy evőkanálnyi adagot merünk a tetejére.
  6. 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 616
elküldve: 5
receptkönyvben: 515
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ízbolygó

Mióta szakács: 2008.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Sós muffin, muffin cukkínivel és hússal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziland52
sziland52 Mon, 2012-03-12 14:29

Szia! Nekem most nem volt maradék husom ezért gombával csináltam.Isteni lett.

mariskaris
mariskaris Wed, 2011-07-27 21:10

Ez nagyon-nagyon finom. (Nálunk is itthoni maradékokból készült, hús helyett füstöltsajttal, joghurt helyett tejföllel, de ki fogom próbálni a te módszered szerint is. Hamar!)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-27 17:02

Ma megcsináltuk az itthoni maradékokból (ezért joghurt helyett kefir, parmezán helyett sima trappista került bele), isteni finom lett! Biztos többször is sütünk még, köszi a receptet! :)

HZ1012
HZ1012 Mon, 2010-06-28 03:04

El tudnám képzelni a cukkini helyett brokkolival is. A színhatás hasonló, csak az íz más.

Ízbolygó
Ízbolygó / Ízbolygó Thu, 2009-06-25 14:01

A kisebb ún. salátacukkinit nem kell meghámozni. Ha a cukkini nagyra nőtt, megvastagodott a héja, akkor hámozni kell és általában a közepét is ki kell kapargatni.

Zit
Zit / Zit Thu, 2009-06-25 11:43

Szia! Most ugyan nincs itthon cukkini, de ha lesz, megcsinálom. :-) Egy kérdés: a cukkinit meg kell hámozni előtte?
Üdv: Zit

229
cukkini 15 dkg
finomliszt 15 dkg
joghurt 150 g
sütőpor 1.5 tk
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
tojás 2 db
vaj 2 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
sertésszűz 20 dkg
bors 0 ízlés szerint