Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-juhtúrós töltött batyu

Cukkinis-juhtúrós töltött batyu
Cukkinis-juhtúrós töltött batyu
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkinis-juhtúrós batyu elkészítését az empanadillas ihlette. Spanyolország, Dél-Amerika kedvelt étele ez a félkör alakú töltött tészta, amely készülhet gyúrt tésztából, leveles tésztából is. Tölteléke készítőjének fantáziájától függően nagyon sokféle lehet. Jellemzően tapasként fogyasztják. A tapas a spanyol étkezés és egyben életforma tartozéka. Két főétkezés közötti falatkákat jelent. Többnyire az ebéd és a vacsora között szolgálják fel kávézókban, bárokban 1-1 pohár bor kísérőjeként.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Melegen vagy langyosan fogyasszuk. Vendégváró falatkaként, sör- vagy borkorcsolyaként, de önálló vacsoraként is készíthetjük egy jó beszélgetés mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott cukkiniket héjastól lereszeljük, kicsit sózzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
  3. A cukkinit kinyomkodjuk, és a szalonnához adjuk, amelynek zsírján kicsit átforgatjuk, átsütjük 3-4 percig.
  4. A szalonnás cukkinit egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a juhtúrót, sajtot, zúzott fokhagymát, tojást, őrölt szezámmagot, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A vastagabb leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra. A leveles tésztából 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk (a leeső tésztát gyúrjuk össze, lisztezett felületen nyújtsuk ki, és abból is szaggassunk köröket). Egy kanállal tölteléket halmozunk a tésztakörök közepére.
  6. A tészták szélét vízzel megnedvesítjük, félhold alakúra összehajtjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk villával, vagy az ujjunkkal.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a töltött tésztákat, átkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 291
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukkinis-juhtúrós empanadillas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mcsokai
mcsokai Fri, 2013-07-19 09:44

Szia Tündér! Tegnap megsütöttem a receptedet, nagyon, nagyon fincsi lett. Köszi! mcsokai

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-18 21:23

Köszi a receptet, a sok eső után nagyon bejött a hőség ,de a sok-sok cukkini is.Végre még egy csodás recept!!Minden hozzávalót szeretünk, ki fogom próbálni!Köszi!Éva-Anyóca

820
leveles tészta 50 dkg
tojás 1 db
cukkini 2 kis db
juhtúró 10 dkg
sajt 10 dkg
füstölt szalonna 8 dkg
szezámmag 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint