Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre van a kertben csodás és zsenge sárga cukkini, zöldpaprika, friss fűszerként citromos kakukkfű, petrezselyem, na és póré, de mivel nekem még nem olyan nagy, mint a piaci vagy bolti, ezért 4-5 darabot használtam fel.

Nagyon jó, hogy megtaláltam az egyik sajt család új termékét, a hidegen és melegen is felhasználható krémsajtját, dobozos, könnyen adagolható, és nagyon finom.:-))

Ehhez a színes kavalkádhoz a sajtos krém, valamint a tejszín nagyon jól passzolt, és a tészta csak a linguini lehetett, amivel tálaltam.

Könnyed nyári újburgonyás-zöldségleves után nagyon finom ebéd lett. :-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A szószos fogás után finom bort kínálhatunk, esetleg finom házi szörpöt, rengeteg a választék, vagy sima ásványvizet.:-)

Kínáljunk hozzá reszelt sajtot: füstöltet, trappistát, parmezánt, de magában is kiváló fogás.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet mossuk, leszárítjuk, kicsi kockákra vágjuk fel. A pórét alaposan mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát áttörjük. A zöldpaprikát kicsire felkockázzuk a kicsumázás után. A kakukkfüvet leveleire szedjük, petrezselymet finomra vágjuk. A sárga cukkini két végét levágjuk, majd a cukkiniket apró kis kockákra vágjuk fel.
  2. Extra szűz olívaolajon a felkarikázott pórét és a fokhagymát, a zöldpaprikát felkockázva a sóval fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ráöntjük az alaplevet, és fedő alatt kis lángon, kb. 150 fokon 30-35 percig főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  4. Ekkor tesszük bele a cukkinit, a petrezselymet, kakukkfüvet, ezzel már csak 3-4 percet fő, majd beletesszük a sajtkrémet, elkeverjük, ráöntjük a habtejszínt, ezzel is elkeverjük, és összeforraljuk, kóstoljuk közben, ha kell még, ízesíthetjük, belekeverjük a vajat, elkeverjük, és már csak a tésztát várjuk bele.
  5. Lobogó sós vízben előírás szerint a linguini tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kész csirkemelles-cukkinis szószba forgatjuk bele.
  6. Tálaljuk azonnal és forrón, díszítve a petrezselyemmel, kakukkfűvel és zöldpaprikával, póréhagymával. Kínálhatunk hozzá: reszelt trappista sajtot, parmezánt, füstölt sajtot is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 593
elküldve: 7
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyári zöldséges-fűszeres csirkemell linguinivel, zöldséges csirkés metélt, tejszínes cukkinis tészta csirkemellel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jolikaaa
jolikaaa Fri, 2013-08-16 16:00

Kedves gregoreva!
Mi az a citromos kakukkfü? Citromfüröl meg kakukkfüröl már hallottam, erröl még nem!
Üdv

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-08-16 23:22

Kedves jolikaaa!

Olyan kakukkfű, amit ha leszedsz, ággal, vagy a kis levélkéket lehúzod az ágáról, citromos aromát bocsájt ki, azaz citrom illatú.
A piacon van egy kedves néni, akitől a fűszernövényeimet szoktam megvenni, tavaly például fahéjas is volt, mesés keleties ételekbe téve,hmm....nekem, családomnak bejött.:)
Rengeteg csodás bazsalikomja van: hagyományos, bordó, görög, citromos, fahéjas...:)
Persze hagyományosak is, snidling, petrezselyem, zsálya, turbolya, majoránna, oregánó, csombor, sorolhatnám....:D

Az biztos, különlegeshez csak az igazi fűszerbarátoknál lehet kapni.
Boltban, főleg hiper-, szuper-, és egyéb marketekben nem, azaz ha igen, akkor csak magok, és az még nekem nem jött be..

Remélem, tudtam segíteni, és ha egyszer rátalálsz egy ilyen nénire, szerencséd lesz.:)

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-07-08 06:18

Kedves Éva!
Örülök a receptednek, sok cukkini és főzőtök van a kertemben és minél változatosabban szeretném felhasználni. Köszönöm az ötletet. Szép vasárnapot kívánok Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 09:07

Kedves csikipi!

Igazán örülök, hogy tetszik, remélem, hogy elkészítés után, ízleni is fog.:-))
Könnyed, gyors, ebben az afrikai hőségben való ebéd.:-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-07-06 15:16

Kedves Éva-Anyóca,
Isteni! Ránézésre is és a recept is :-)
Kellemes, szép hétvégét kívánok!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-07-07 08:34

Kedves veressandrea!

Nagyon szépen köszönöm, remélem, ha elkészíted, ízleni fog, ilyen hőségben nagyon finom.:-))
Ráadás: nem kell odafőnöm az étellel együtt, és ez se utolsó szempont.:-))
Nagyon szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-07-07 08:36

Kedves diavega!

Nagyon szépen köszönöm.:-))
Gyors, és finom, remélem, ízleni fog, ha elkészíted.
Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

1038
olívaolaj 4 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 2 db
kakukkfű 8 szál
1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
csirkemell filé 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
cukkini 2 db
vaj 2 dkg
petrezselyem 1 csokor
habtejszín 2.5 dl
krémsajt 25 dkg
tészta 70 dkg