Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt

Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt
Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt
102 perc / előkészület: 35 perc főzés: 12 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt nyaralni mentünk, pár napig igen csak lehűlt volt a levegő, pedig nyár volt, ahogy most is. Ezért gondoltam, hogy a cukkinis-tejszínes-sajtos töltelékkel a kelt tésztát töltöm meg, és csak egy zöldborsólevest főztem elé. Jól tettem. Finom lett, el is fogyott:-). Aztán végre jött a nyár, amikor nem kívántuk az ilyen laktató ételt, sőt kánikula is volt, csak valami salátaféle és víz kellett.... de most újra hűvös lett, július végéhez nem méltó az idő. Kelt tésztát kellene készíteni, hogy visszatérjen a meleg? Lehet:-).

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Egy gyengébb leves, zöldség, vagy gyümölcs, esetleg a kelt tészta evése után finom bor.
2 db kicsi, kb.: 10-15 cm hosszú sárga cukkinit használtam, többet nem igen bír el.
Kóstolót feltétlen adjunk kedves szomszédunknak, barátunknak:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót és az edényeket is kikészítjük.
  2. Bögrében felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel és cukorral.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a felfutott élesztőt, a cukrot, a sót  és az olívaolajat, majd összegyúrjuk, ha szükséges, langyos tejet vagy lisztet adunk hozzá. Jó alaposan, simára gyúrjuk, dagasztjuk.
  4. Liszttel leszórva, konyharuhával letakarva 40-45  percig pihentetjük, langyos helyen.
  5. Közben a tepsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk bele.
  6. Elkészítjük a tölteléket, egy tálba belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, a felkockázott cukkinit, a kaliforniai paprikát, a felnegyedelt gombát, a finomra vágott petrezselyemet, a zellerzöldet, a finomra tépkedett bazsalikomot. Majd beletesszük a lereszelt kétféle sajtot, a három tömlős sajtot is belenyomjuk, kevés sóval és őrölt borssal ízesítjük, belekeverjük az olajat, és a legvégén a tejszínt. Jól összekeverjük.
  7. Egy lábasban az egészet keverés mellett összeforraljuk, pár perc alatt elkészül (nem kell teljesen puhának lennie a zöldségeknek), majd hagyjuk hűlni.
  8. A tésztát lisztezett deszkán, két cipóvá vesszük, átgyúrjuk, és még 10 percet hagyjuk pihenni.
  9. A  tésztát ezt követően lisztes deszkán, lisztes nyújtófával kinyútjuk, nem túl vékonyra, téglalap alakúra. Majd-mint a beiglit-a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, és az előre elkészített tepsibe tesszük úgy, hogy két végét összefogjuk, visszatekerjük, nehogy kifolyhasson a tölteléke.
  10. A másik cipót is ugyanígy készítjük el, mind a kettő tetejét lekenjük az olívaolajjal.
  11. Előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük be a töltött kelt tésztát, és aranysárgára sütjük (még ott is kelni fog).
  12. Ha megsült kiszedjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, tetszés szerinti formában.
  13. Tálaláskor díszítjük bazsalikomlevéllel és piros kaliforniai paprikával. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x30 x 6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 049
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-sajtszószos kelt tészta, zöldségekkel töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1007
finomliszt 1 kg
tojás 4 db
2.5 kávéskanál
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 2.5 dl
cukor 2 ek
olívaolaj 4 ek
habtejszín 2.5 dl
tömlős krémsajt 200 g
tömlős krémsajt 100 g
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
bazsalikom 10 levél
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
cukkini 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
piros kaliforniai paprika 2 db
csiperkegomba 8 kis db
négyszínű bors 1 kk
3 csipet
olívaolaj 1 ek
piros kaliforniai paprika 1 db
bazsalikom 0 ízlés szerint