Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-kelkáposztás tejszínszósz

Cukkinis-kelkáposztás tejszínszósz
Cukkinis-kelkáposztás tejszínszósz
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszínes szószt szerettem volna készíteni, spagettivel, és szerencsésen kaptam friss piros kaliforniai paprikát, ami kezdetnek csodás színe miatt, a szósz egyik zöldségalapja lett.  A sok eső miatt, szerencsére elindult az udvarunkbank a sárga cukkini is, a sok virág után, csodás bébicukkinik lettek rajta.
Most már tudom mi a füstölt tömlős sajt és a füstölt tömlős sajt között a különbség: az egyik Camping a másik pedig Karaván névre hallgat. Ez utóbbi a nagyon finom, és ha hozzá lehet jutni, inkább ezt használom:-)))) .
A családomat illetően, mindenkinek tetszett az ötlet, és nagyon finomra is sikerült, ízletes lett. :)

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor.
Tálaláshoz még friss, reszelt füstölt sajt, ha valaki még sajtosabban szereti.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, mossuk, lecsepegtetjük, és finomra felszeleteljük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
  3. Olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval megpároljuk, rátesszük a kelkáposztát, ételízesítőt, borsot, köményt, kevés vizet és fedő alatt 12-14 percig pároljuk, nézzünk rá, ha jó, előbb is levehetjük a tűzről.
  4. Beletesszük a felcsíkozott kaliforniai paprikát, a csokor finomra vágott zellert, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is.
  5. Beletesszük a felkarikázott sárga cukkinit és a gombát.
  6. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
  7. Kis tálba beleteszük a tejfölt, belenyomjuk az ömlesztett füstölt sajtot és elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk, azzal is elkeverjük.
  8. Ezt keverjük bele a cukkinis kelkáposztába, és magasabb hőfokra véve, összeforraljuk, kóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítünk.
  9. Lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük a spagettit 6-8 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
  10. Tálaljuk a zöldséges szószt a spagettivel, a feta sajt kockákkal, és a friss zöldségekkel.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 673
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis-kelkáposztás-tejszínes szósz, sárga cukkinis -kelkáposztás tejszínszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1444
olívaolaj 3 ek
kelkáposzta 1 közepes fej
ételízesítő 3 ek
bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 6 g
víz 2 dl
piros kaliforniai paprika 1 db
cukkini 3 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
gomba 170 g
habtejszín 2.5 dl
füstölt sajt 100 g
tejföl 2 dl
feta sajt 20 dkg
csirkemell sonka 35 dkg
spagetti tészta 75 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
1 teáskanál