Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-krumplis csirkenyárs

Cukkinis-krumplis csirkenyárs
Cukkinis-krumplis csirkenyárs
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig sok a cukkini a kertben, alig győzzük enni és ajándékozni. Most ezt a fincsi kis nyársakat találtam ki. Mivel párom a diétája miatt nem eszik krumplit, ezért neki csak sima cukkini-hús nyárs készült, és az ő krumpli részét beledobáltam a tepsi végébe. Ha valaki pirultabbra szeretné, hagyja még kicsivel több ideig sülni. 8 db nyárs készült ebből az adagból.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Grillen is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a sót, borsot és a granulátumot.
  2. A csirkemellet alaposan megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk (kb. 2×2 cm), és a pácba dobjuk.
  3. A cukkinit megmossuk, ha öregebb, akkor a belsejét kivájjuk, ha zsenge, akkor meghagyjuk, és a husikkal megegyező darabkákra szeljük. Ez is mehet a pácba.
  4. A husit és a cukkinit a páccal kb. egy órán át a hűtőben hagyjuk pihenni.
  5. A pálcákat beáztatjuk vízbe.
  6. A krumplikat megmossuk. Ha kicsit nagyobbak, negyed részre vágjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. Elkezdjük feltűzdelni a pálcákra a következő sorrendben: krumpli-hús-cukkini-hús-krumpli. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  9. Egy tepsibe pakoljuk a nyársakat, a maradék páclével, és kevéske vízzel meglocsoljuk.
  10. Fedő/alufólia alatt 35-40 percet sütjük, majd azt levéve 15 percet pirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 139
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkenyárs, cukkinis csirkenyárs, krumplis-cukkinis csirkenyárs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

naleo
naleo Mon, 2012-07-23 09:39

Kedves Andi! a muzsdé (muzsdéj) egy fokhagymás, majonézes, tejfölös szósz. Mondjuk én kihagytam a majonézet, csak tejfölt és jaurtot használtam: összekevertem és törtem bele pár cikk fokhagymát. Sok mindenhez szeretjük:)

naleo
naleo Mon, 2012-07-23 07:44

Tegnap elkészítettem, fantasztikus lett:) készítettem hozzá muzsdéjt, nagyon passzolt hozzá. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem az biztos! Köszönöm a receptet:)

1150
csirkemell filé 2 db
cukkini 1 közepes db
újkrumpli 40 dkg
1 tk
bors 1 tk
fokhagymapor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl