Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)

Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)
Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A langalló eredendően kenyérlángos, leginkább a pizzához hasonlító, kenyértésztából, változatos feltétekkel készített étel. Egyes források szerint eredete török, mások szerint szlovák, az azonban biztos,hogy napjaink -gasztronómiai és minden más- fesztiváljainak elengedhetetlen eledele...
Az egyszerű langalló sem nem kenyér, sem nem lángos, a recept úgy alakult ki, hogy gyors, könnyen elkészíthető, gyúrás, kelesztés nélküli lepényt szerettünk volna enni.
A recept megszületett, azóta az egyik kedvenc egészséges "gyorsétel", szinte bármilyen feltéttel el lehet készíteni az alap tésztára.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Illik a feltétbe még a spenót, vörös-, lila-, új- és medvehagyma, bazsalikom, brokkoli, padlizsán, juhtúró, kecskesajt, tejföl, tojás, olajos tonhaltörzs, stb. és ezek számtalan verziója.
A tészta ragacsos állagú a sütés előtt, ezért ajánlott nedves kanállal eloszlatni a tálban.
Fenti adag egy 29x19-es ovális tálban 1,5 cm-es tésztarétegre elég, ennél vastagabb tészta nem szükséges.
Önmagában is fenséges, azonban lehet köretként is tálalni, vagy salátát felszolgálni mellé.
Változatossá tehető azzal is, ha a tésztába tetszés szerinti fűszereket keverünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 175 fokra (3,5-es fokozat)
  2. A tésztához összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor), ízesítjük csipet sóval és oregánóval.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tésztához a nedves hozzávalókat, (tojás, tej, olaj), majd a szárazanyaghoz öntjük.
  4. Elkeverjük a tésztát, és kiolajozott hőálló tálban egyenletesen elterítjük.
  5. A tésztát betesszük a sütőbe és 10 percig az 1. pontban írt hőfokon sütjük, majd kivesszük a sütőből.
  6. Amíg a tészta sül, megtisztítjuk a zöldségeket, a cukkinit és a fokhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot apróra kockázzuk.
  7. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal kicsit megpirítjuk a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot és fedő alatt főzzük.
  8. Amint a paradicsom levet eresztett, beletesszük a cukkinit és tovább főzzük.
  9. Ha a cukkini enyhén megpuhult, kész a ragu, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tészta tetején.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 15-20 percre (1. pontban írt fokon), amíg aranybarna lesz a sajt

  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 29x19 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 975
elküldve: 3
receptkönyvben: 183
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis pite, cukkinis-paradicsomos pite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kazsmerne
kazsmerne Sat, 2013-06-22 07:16

Szia! Gyors egyszerű recept, én kevertem bio tönköly fehér liszttel, nagyon finom lett! A családnak készítettem tegnap ebédre, a feltéten kell változtatnom, akkor megeszik máskor is, hús... :-) Köszi!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sun, 2011-01-09 14:22

Ez nagyon jónak látszik! Nagyon tetszik,hogy mindent teljes kiőrlésű lisztből csinálsz! Kedvenc lettél! :)

429
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
tej 2 dl
tojás 1 db
olívaolaj 0.5 dl
cukkini 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál