Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-mascarponés spagetti

Cukkinis-mascarponés spagetti
Cukkinis-mascarponés spagetti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamit kellett főzni, és csak ez volt itthon :)

Nagyon finom lett.... nekem ízlik.... remélem, nektek is fog. 

Kicsit hosszú a leírás, de nagyon egyszerű :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors ebéd-vacsora :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtőben eláll fogyasztásig. Így akár reggel el lehet készíteni az ebédet, vagy előző este. :)
  2. Cukkinit megmossuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn (nem kell megpucolni), sózzuk, borsozzuk, így állhat pár percig a tálban, enged némi levet a cukkini, de ez nem gond.
  3. Áttört fokhagymát olívaolajon megdinszteljük kicsit.
  4. Most van egy kis időnk: mascarpone-t a rizstejjel elkavarjuk, hogy folyékony legyen. Ha nincsen rizstej, akkor akármivel, amivel fel tudjuk hígítani, mert nagyon nehéz lesz elkavarni a folyékony cukkinivel (tej, tejszín, húsleves, kókusztej, folyékonyabb joghurt, ha meg tényleg nincsen semmi, akkor vízzel...).
  5. Cukkinit hozzáadjuk a dinsztelt fokhagymához, fedő alatt puhítjuk. Engedni fog egy kis levet, amikor már puha.
  6. Hozzáadjuk a mascarpone-s szószt, lassú lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik kellő állagúra.
  7. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk, hogy finom legyen :)
  8. Amikor elkészült a cukkinis szószunk, akkor egy serpenyőben vagy laposabb lábosba, hogy könnyű legyen kavargatni, rakunk tésztát és cukkinis szószt (olajat nem kell), annyi szószt tegyünk bele, hogy jó szaftos legyen, esetleg lehet hígítani valamivel, pl. rizstej.
  9. Tésztával együtt is megkóstoljuk, és ha kell, akkor meg lehet sózni megint. Saját elgondolás szerint akármivel megfűszerezhetjük. Kísérletezzünk, aztán osszuk meg a többiekkel az eredményt.
  10. Egyszerre annyit kavarjunk be a tésztával, amennyi rögtön el is fogy, mert a tészta beissza a szószunkat, és akkor száraz lesz. Viszont ha későbbiekben kavarjuk össze a hűtőből kivett részeket, akkor friss finom lesz, mintha most készült volna.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 445
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Buszter

Mióta szakács: 2011.10.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti spaghetti cukkini mascarpone rizstej gyors ebéd ebed vacsora tészta teszta vegetarianus

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
spagetti tészta 500 g
cukkini 1 nagy db
mascarpone 250 g
rizstej 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 4 ek