Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis palacsinta

Cukkinis palacsinta
Cukkinis palacsinta
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom palacsinta, petrezselyem helyett ízesíthetjük kaporral is. Én egyszerűen fokhagymás joghurttal tálaltam, de ízlés szerint tölthetjük is a palacsintákat bármilyen sós-pikáns töltelékkel is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy magas falú edénybe törjük, hozzáadjuk a kefirt, a vizet, olajat és a lisztet, botmixerrel simára keverjük.
  2. A cukkinit megmossuk, apróra reszeljük, majd a petrezselyemmel együtt a palacsintatésztához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy teflonserpenyőt felhevítünk, vékonyan kikenjük olajjal (csak az első palacsinta sütéséhez kell kikenni), öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vonja be az alját.
  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 6 palacsintát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
tojás 2 db
kefir 150 ml
ásványvíz 100 ml
finomliszt 150 g
cukkini 200 g
petrezselyem 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint