Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche

Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche
Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma ebédre nem volt kedvem semmi bonyolultat készíteni, így esett a quiche-re a választásom. A quiche egy klasszikus francia étel, azt is szokták mondani, hogy a "franciák pizzája". Azt már kevesebben tudják, hogy német eredetű. A német határ közelében vasserpenyőben készítették. Neve a német kuchen (=sütemény) szóból franciásodott quiche-re.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 200 g liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
  • 100 g vaj (ha nem szeretnél ennyi zsiradékot használni, akkor elég 80 g vaj és 1 ek joghurt)
  • szárított bazsalikom, oregánó
  • (hideg víz--> nem feltétlenül)

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a fűszerekkel, és tésztává gyúrjuk az apró kockákra vágott vajjal (ha nem áll össze, adunk hozzá egy kevés hideg vizet).
  2. Min. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 165°-ra (hőlégkeveréses).
  4. A tésztát kinyújtjuk a pite forma alakjának megfelelően, és belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Az alját megszurkáljuk villával, majd kibéleljük alufóliával, és száraz babot/lencsét szórunk rá, így rakjuk meg vakon sütni, azaz elősütjük a tésztát. Azért van szükség a lencsére, hogy ne emelkedjen meg. 
  5. Amíg a tészta készül, elkészítjük a tölteléket. 
  6. A tojásokat a tejszínnel és a mascarponével, habverővel jól elkeverjük. Majd ízesítjük sóval, oregánóval, bazsalikommal. 
  7. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és azzal is jól elkeverjük
  8. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, szárított paradicsomot.
  9. A tetejét megszórhatjuk még egy kis sajttal.
  10. Kivesszük a tésztát, kiöntjük belőle a babot, és kivesszük az alufóliát. Beleöntjük a tölteléket. A tetejére szórhatunk még reszelt parmezánt.
  11. 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 213
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukkinis-szárított paradicsomos-bazsalikomos quiche, cukkinis pite, aszalt paradicsomos pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-06-03 09:08

Ha lesz nyár,:( - lesz cukkinim, saját, és fogom készíteni, nagyon guszta étel, köszönöm.:)
Persze, ha végképp nem, akkor azért veszek, a piacon, de az nem olyan, mint a saját...:)
Éva-Anyóca