Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-ricottás penne szarvasgomba patéval

Cukkinis-ricottás penne szarvasgomba patéval
Cukkinis-ricottás penne szarvasgomba patéval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás.

A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele.

A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz.

A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak.

A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez.

A Barilla tészta mindig al dente.

Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak.

…és egészséges!

A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon melegítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá az aprított salottát és az áttört fokhagymát, kb. 3-4 perc alatt puhítsuk meg őket.
  2. Adjuk hozzá a zsülienre vágott cukkinit, főzzük úgy 10 percig, közben keverjük át párszor.
  3. Tegyük hozzá a ricottát, a fekete szarvasgomba patét és szarvasgomba olajat, ezekkel alacsony hőfokon főzzük további 5 percig.
  4. A pennét forrásban lévő vízben főzzük ki a dobozon található utasítás szerint, szűrjük le és tegyük vissza a lábasba.
  5. Keverjük jól össze a ricottás szószt a tésztával, és sóval, borssal ízesítsük. Tegyük át az egészet egy tálaló edénybe, ebből kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 399
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cukkinis tészta, fűszeres penne

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sun, 2016-12-25 19:07

Elkészítettem, bár én nem szeretem a gombát, a szarvasgombának még az illatát sem, így kóstolás nélkül, kizárólag a receptre hagyatkozva kellett csinálnom. A visszajelzés szerint "úristen, de finom" volt. :)

380
penne 500 g
olívaolaj 3 ek
salottahagyma 3 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
cukkini 1 nagy db
vaj 4 ek
ricotta 20 dkg
szarvasgomba paté 1 csésze
szarvasgombás olaj 1 ek
0.5 tk
bors 0.25 tk