Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-sárgarépás pappardelle

Cukkinis-sárgarépás pappardelle
Cukkinis-sárgarépás pappardelle
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy olasz fogás, ami a ropogós zöldségektől nagyon friss és könnyű. Az olasz barátnőm elmondása alapján készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sauvignon Blanc illik hozzá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket krumplihámozó segítségével csíkozzuk fel. A cukkíni magvas részét, és a répa belső részét - amennyiben fás - ne használjuk fel.
  2. A vajat az olívaolajjal hevítsük fel, a sonkát enyhén süssük meg rajta.
  3. Adjuk hozzá a cukkínit és a sárgarépát. Közepes lángon süssük, amíg a zöldségek világos aranyszínűek nem lesznek.
  4. Mehet bele az apróra vágott fokhagyma, forgassuk át, majd pár perc múlva öntsük fel a fehérborral, további egy-két perc kevergetés után öntsük hozzá a tejszínt.
  5. Amikor elkészült, a parmezán 1/3-át is keverjük a szószba.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
  7. Al dentére főzött pappardelle tésztával tálaljuk, meghintjük parmezánnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 588
elküldve: 5
receptkönyvben: 449
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tészta cukkinivel és répával, cukkinis-répás tészta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2018-07-12 18:25

Kedves Beácska!
Isteni! Így, ahogy írva vagyon, megcsináltam és addig ettem, míg lefordultam a székről. Tökéletes együtt a füstölt íz, a sok-sok fokhagyma, a kicsit roppanós répa, a puha cukkini + a végén a tejszín. A bor sajnos kimaradt, mert nem volt itthon, de így, utólag már tudom, hogy az is nagyon jó lehet bele. Mindenkinek csak ajánlom, aki szereti a nagyon egyszerű, nagyon gyors, de mégis csodafinom ételeket!
Köszönettel: Koszider
Ui. Korábban kérdezte valaki, hogy milyen hámozóval kell szeletelni, üzenem, hogy a legegyszerűbb, pengés krumpli-zöldség kézi hámozóval 5 perc alatt fel lehet csíkozni a répát és a cukkinit. De uborkagyaluval is lehet próbálkozni, a lényeg, hogy hosszú, vékony szalagok legyenek a zöldségekből.

hedi1
hedi1 Fri, 2017-12-08 13:50

Èn nagyon sokszor a feltett kép alapján döntöm el, hogy elolvasom e a receptet egyáltalán. Még nem készítettem el, de a hozzászólások is erre ösztönöznek. Nagyon
finom lehet! Ami késik, nem múlik. Elmentve. ( A kép magáert beszél. )

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Tue, 2012-11-20 13:39

Kedves Beácska,
Csatlakozom az előttem szólókhoz - az étel nagyon-nagyon fincsi, a recept remek! Köszönöm!

macskati
macskati Mon, 2011-05-09 17:55

Kedves Beácska,
és Kedves Főzőtársaim,
a recept zseniális, kipróbáltam, megettük.
Nagyon keveset változtattam rajta, azt is csak
a szükség miatt Pl. csak nagyon sovány sonka
volt itthon, ezért baconnel helyettesítettem,
érdemes volt!
Kérdésem a következő: hol kapható nálunk
olyan zöldséghámozó, amellyel ezt a mennyiséget
10 perc alatt meg lehet tisztítani? (Sőt, az sem baj,
ha nem kapunk ínhüvelygyulladást!)
Várom a választ, és a további finom recepteket,
jó főzést és jó étvágyat kívánok
Macskati.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-22 19:04

Elkészítettem, és NAGGGGYYYOOOON finom!!! Bort nem tettem bele a baba miatt, de anélkül is lecsúszik!!!! Köszönjük!!!!

nita.b
Anita / nita.b Wed, 2010-07-07 21:34

Megint elkészítettem ezt a tésztát, de szerintem többet nem fogom.
Hogy miért?
Azért, mert nem tudom abbahagyni az evését! :-( Isteni finom, pont az én ízlésem. Kellemesen fokhagymás, selymes a tejszíntől, amit a bor kiemel, benne az üde petrezselyem, na és a frissen reszelt parmezán a tetején...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-06-12 19:00

Megláttam és éhes lettem!!!Most indulunk nagyvásárolni, a T..-ba, úgyhogy, veszek is papardelle tésztát.Lesz tésztareceptem a jövőhétre.Köszi!!Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-08 15:08

Szia!

Most ettük meg a cukkinis tésztát, nagyon finom volt. A tejszín amit vettem túl híg volt, ezért belenyomtam egy tömlős sajtot is a szószba, így lett az állaga "szószos". Mindenképp bekerül a rendszeresen elkészítendő receptek közé.
A barátnőd megoszthatná a hasonlóan sikeres tippjeit a jövőben is veled-velünk.
Köszönet érte!

nita.b
Anita / nita.b Thu, 2010-01-28 16:43

Kipróbáltam és nagyon ízlett! :-P Köszi a receptet!
Viszont a tejszín, amit vettem nagyon édes volt, így a végén még kevés mini-kockára vágott paradicsomot is tettem bele.

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2010-01-04 22:05

Kedves Beácska!
Én magam is nagy tésztakedvelő vagyok és ismerek pár cukkinis tészta receptet, de ilyet még sosem készítettem.
Ma kipróbáltam a receptedet és lazán túltett az általam ismerteken, isteni finom volt! (még a kényes ízlésű férjuramnak is ízlett :-)
KÖSZI
Redy

785
cukkini 3 közepes db
sárgarépa 6 db
fokhagyma 1 fej
vaj 5 dkg
sonka 10 dkg
olívaolaj 4 ek
fehérbor 1 dl
habtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 25 dkg