Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis sütemény

Cukkinis sütemény
Cukkinis sütemény
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én annyit változtattam a recepten, hogy barna cukorral készítem.
Nagyobb mennyiségű lesz ebből, de a klassz benne, hogy fóliába csomagolva (akár leszeletelve is) a mélyhűtőben tárolhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetejét megkenhetjük csokimázzal, meghinthetjük porcukorral, de kettévágva tölthetjük savanykás lekvárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, magját kikaparjuk, finomra reszeljük. ( Ha van nagyon zsenge, hüvelykujj vastagságú, apró cukkinink, akkor azt héjastul is le lehet reszelni.)
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a sóval fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a cukkinit.
  3. A liszthez keverjük a darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat.
  4. A lisztes keveréket beleforgatjuk a tojásos masszába.
  5. Kikent, lisztezett, nagyobb, de magas falú tepsibe töltjük a tésztát.
  6. 10 percig erős, majd takaréklángon tűpróbával ellenőrizve sütjük.
  7. Ha teteje pirulni kezdene, fóliával letakarva sütjük tovább.
  8. Deszkára borítva hűtjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 34 600
elküldve: 15
receptkönyvben: 295
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukkinis szelet

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillus86
Csillus86 Wed, 2016-08-17 16:20

Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett. Annyit módosítottam rajta, hogy 20 dkg cukorral készítettem és 1-1 dl étolajjal és tejjel. A páromnak csak azután mertem elárulni, hogy cukkini is van benne, miután már 5 szeletet befalt belőle.

wikkancs14
wikkancs14 Fri, 2015-09-11 19:47

Isteni finom, könnyű süti! Most lett kész :) Én baracklekvárt tettem bele és kicsit kevesebb cukrot. Tökkkkéletes!!

Zebrabara
Zebrabara Tue, 2012-07-10 18:53

Megsütöttem, remek lett, nem túl édes, laza, könnyű (én is felesbe tettem az olajat és a tejet, mogyorót dió helyett és picit kevesebb cukrot, azt is nádcukrot, és egyharmad rész teljes kiőrlésű lisztet). Feketeribizli lekvárt töltöttem bele.

Köszönöm a receptet!

madarka67
madarka67 Wed, 2012-07-04 21:29

Szia! Jó recept! Mi mogyoróval készítettük dió helyett, finom lett!

pokhalo
pokhalo Sun, 2011-08-14 17:34

Köszönöm a receptet. Én tökkel, barna cukorral, vajjal és teljeskiörlésű liszttel készítettem. Sajnos dióm nem volt itthon, így az kimaradt, mégis jól sikerült. Még a tök-gyűlölő férjem is megette.

Szewi
Szewi / Szewi Sun, 2010-09-05 20:27

Egészségetekre! és örülök, hogy ízlik. Igaz, hogy cukor van benne rendesen, de azért próbálok egészséges dolgokat én is a gyerekeimnek, a családnak. Talán a cukkíni valamelyest kompenzálja az szénhidrátokat.

Dömi
Dömi / Dömi Sun, 2010-09-05 11:58

Nagyon fincsi lett a süti! Köszi a receptet! El fogom készíteni máskor is! :)

Dömi
Dömi / Dömi Sat, 2010-09-04 14:39

Köszönöm a válaszod!
Most állok neki megsütni, a végeredményről majd beszámolok! :-)

Szewi
Szewi / Szewi Sat, 2010-09-04 13:07

Szia Dömi! Az én tepsim, amiben ezt szoktam sütni, 24x38 cm-es. Anyukámé valamivel kisebb, és ő úgy szokta, hogy a maradék tésztából kicsi muffinokat süt még.
Jó étvágyat hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-21 15:24

Köszönöm a válaszokat. Holnap megsütöm tökkel. Nagyon kíváncsi vagyok, mert eddig idegenkedtem a tökös süteményektől, töltelékektől. De ha ennyien elkészítették már, akkor biztosan jó lehet.

Szewi
Szewi / Szewi Sat, 2010-08-21 11:19

Szia Morgan! Én ribizlit szoktam ehhez használni. Nekünk az jött be hozzá. Savanykásan fanyar. De bármit lehet. Ki mit szeret. Éva

Szewi
Szewi / Szewi Fri, 2010-08-20 18:25

Sziasz"tök"!
Igen, lehet nyugodtan tököt is használni. Ezekben a zöldségekben az a jó, hogy tele vannak mindenféle vitaminnal, és így benne van a velük készült ételben. Viszont, átveszik az erősebb dolgok ízét, így észre sem vehető, hogy akár tök, vagy akár cukkíni került az ételbe.
És igen, bármi más fűszert is lehet használni. Van, hogy a mézeskalács fűszerkeverékből teszek bele. Abban meg van sok-sok más fűszer a fahéjon kívül. Mindenkinek jó étvágyat hozzá! Éva

piakistvanne
piakistvanne Fri, 2010-08-20 18:06

Bocs hogy én válaszolok ,nyugottan készülhet tökböl,én probáltam mikor miböl terem több akkor abból készül.
Nekem kicsit más a receptem,az olaj fele a másik deci tej,csak sütöpor van bent egy csomag,és még egy csipetnyi örölt szegfűborsot is teszek hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:24

...több akart lenni. bocsánat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:23

Nagyon jól hangzik ez a recept. Gondolom, finom szaftos lesz a cukkinitől ez a diós-fahéjas finomság. Vajon cukkini helyett zsenge tökből nem lehetne elkészíteni? Ugyanis nálunkfelé kevés cukkini kapható, annál töb a tök.

zsildabil
zsildabil Fri, 2010-08-20 12:55

szia éva, érdekes a recepted biztos kipróbálom! ha a töksüti jó, ez is az lehet! Jó pihenést: zsildabil

1228
cukkini 40 dkg
tojás 3 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl
rétesliszt 35 dkg
dió 10 dkg
fahéj 1 kk
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 kk