Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-szárított paradicsomos penne

Cukkinis-szárított paradicsomos penne
Cukkinis-szárított paradicsomos penne
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc:)

hozzávalók / 4 adag

  • 300 g penne (70-30 %-ban teljes-kiőrlésű és sima tésztát használtam)
  • 1 nagy cukkini
  • 5-6 szem szárított paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék, só, bors
  • tej ízlés szerint
  • 1 ek főzőtejszín
  • 1 kk étkezési keményítő
  • parmezán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg.
  2. A fokhagymát vágjuk apróra, és kicsit pirítsuk meg az olajban, majd rakjuk rá a felkockázott cukkinit, vegyük takarékra, és 10 percig pároljuk. 
  3. Ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel, rakjuk bele a felkockázott, szárított paradicsomot. 
  4. A tejszínt, a tejet, és 1 kk étkezési keményítőt keverjük csomómentesre, majd öntsük rá a cukkinire, főzzük még 10 percig együtt (én tejből használtam többet, 1 kk étkezési keményítő és 1 ek tejszín. Valószínűleg több tejszínnel finomabb, de ez így diétásabb.:))
  5. Parmezánnal szórjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 177
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-cukkinis tészta, tejszínes-cukkinis tészta, cukkinis penne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tgyorgyi27
Nelli / tgyorgyi27 Sat, 2013-06-15 18:26

A provence-i fűszerkeveréket friss oreganóra cseréltem, ahhoz is jól passzol a cukkini-paradicsom kombó. A tej+kukoricakeményítő klassz praktika! Tejszínt egyáltalán nem is tettem bele, kis olivaolajjal növeltem a zsiradéktartalmat!