Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis tagliatelle

Cukkinis tagliatelle
Cukkinis tagliatelle
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőre beleszerettem és minden vasárnap ezzel kényeztetem magam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Adj hozzá minőségi alapanyagokat és nem fogsz benne csalódni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a szalonnát vágjuk fel kockákra. Én mindig vékonyra szeleteltetem a felvágottas pultnál, így a bőre is remekül megsül majd! Egy evőkanál olívaolaj társaságában odatesszük sülni és ropogósra pirítjuk. Kivesszük a zsírból, (a szalonnát egy tálkába félretesszük) és ebbe a forróságba dobjuk az apróra vágott foghagymát, a karikázott zöldhagymát és a cukkinit, melyet zöldséghámozóval szép lapokra vágunk. Dekoratív és könnyen puhul. Próbáld ki! Addig forrósítjuk, amíg a benne lévő nedvesség elpárolog. Megszórjuk borssal.
  2. A tojássárgáját jól kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a sajt felét. Ez lesz a finom szósz, ami bevonja majd a tésztánkat!
  3. Közben tegyünk fel legalább 3 liter vizet főni a tésztának, mert az szeret fürdeni a forró vízben :) és adjuk oda neki az összes sót. Ha forr a víz, dobjuk bele a tagliatellét. Addig főzzük, amíg al dente lesz! Nem kell tovább, mert a tészta majd a szószban puhul még a későbbiek folyamán! A tésztát leszűrjük ( ne öblítsük le, mert a szószt csak így tudja majd magába szippantani! ) és a főzővízből egy csészényit félreteszünk, hátha szükség lesz a végeredmény lazításához.
  4. A forró zöldségekbe dobjuk a tésztát és a várakozó szalonna nagy részét. Jól összeforgatjuk őket. Ekkor jöhet rá a tojásos tejszínes sajt. Itt lehet esetleg szükség egy kevéskére a csészényi félretett keményítős főzővízből, ha nem találod elég "csúszósnak" a tésztát. Pár percet adjunk neki, hogy ölelkezzenek :) A meleg tészta felszívja a szószt és ekkor lesz tökéletes!
  5. Tálaláskor meglöttyintjük egy kevéske olívaolajjal, megszórjuk a maradék szalonnadarabkákkal és végül ráreszeljük a hibátlan grana padano sajtot!
  6. Kóstold meg és beleszeretsz!
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ENNI JÓ!

Mióta szakács: 2014.12.09.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta cukkinivel, cukkinis hosszúmetélt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1372
tagliatelle 25 dkg
1 ek
kolozsvári szalonna 10 dkg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
zöldhagyma 5 közepes db
cukkini 2 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 2 dl
grana padano 10 dkg