Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-túrós kelt rétes

Cukkinis-túrós kelt rétes
Cukkinis-túrós kelt rétes
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk az anyukám a nagy kelttészta-gyártó:)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. 1.5 dl tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a felvert tojást, sót, porcukrot, 2 ek olajat, tejet. Összekeverjük, beletesszük az élesztős tejet, jól kidolgozzuk.
  3. Miután hólyagos lett a tészta, hozzáadjuk a maradék olajat, és kicsit tovább dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd 2 részre osztjuk.
  5. A tésztát vastag asztalterítőn óvatosan vékonyra nyújtjuk.
  6. Töltelék felét rásimítjuk, 2 ek olajat rálocsolunk. Két oldalról a ruha segítségével feltekerjük, míg a két réteg középen nem találkoznak.
  7. Másik cipóval ugyanígy járunk el.
  8. Olajjal kikent tepsibe helyezzük.15 percig kelesztjük, majd a felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
  9. Miután a teteje megpirult, sütőből kivesszük, vízzel átkenjük, ruhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez:

  1. Túrót áttörjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, búzadarát és szálakra gyalult, megpucolt cukkinit.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós kelt rétes, túrós rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1050
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 4 ek
tojás 1 db
cukor 1 ek
porcukor 5 dkg
tehéntúró 50 dkg
cukkini 2 kis db
búzadara 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 dkg
napraforgó olaj 4 ek
tojás 1 db