Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinivirág töltve és rántva

Cukkinivirág töltve és rántva
Cukkinivirág töltve és rántva
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei gasztronómiai év nagy része Magyarországon az ehető virágokról szólt. Ehettünk ibolyát, orgonát, s ki tudja még mit.
Néhányat magam is elkészítettem, és megkóstoltam. Nem mondom, hogy nem volt különleges, de számomra az igazi még mindig a cukkinivirág vagy a tökvirág. Itthon nem igazán ismert ezeknek a virágoknak a fogyasztása, de Olaszországban számtalan módon képesek elkészíteni.
Most egy lehetőséget nézünk meg közelebbről. Megtöltöm őket valami finomsággal, vagy csak egyszerűen sörtésztába forgatom, és megsütöm. Na, ennél jobbat én még nem találtam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a ricottát, a parmezánt és ízlés szerint sót és borsot.
  2. A virágoknak óvatosan kiszedjük a bibéjét. Legyünk óvatosak, mert a virágok könnyen elszakadnak.
  3. Majd megtöltünk kb. 4 darabot a töltelékkel addig a szintig, ahol a szirmok szétnyílnak. Tojássárgájával megkenjük a kimaradt szirmokat kívül és belül, majd összenyomkodjuk őket. Összeragasztjuk ezzel a módszerrel a szirmokat, majd visszahatjuk a sziromköteget az oldalához, s ismét kevés tojásfehérjével odaragasztjuk.
  4. Ezután elkészítjük a "panírt". A tojást felverjük, megsózzuk, majd óvatosan elkezdjük hozzákeverni a lisztet. Ha már nagyon sűrű, kis sört adunk hozzá, s addig adagoljuk tovább a lisztet és a sört, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk.
  5. Beleforgatjuk óvatosan a töltött virágokat, majd utána a nem töltöttetek.
  6. Olívaolajat hevítünk forróra, s megsütjük az összes virágot - töltöttet és töltetlent is - aranybarnára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

a legfinomabb ehető virág, rántott cukkinivirág, töltött cukkinivirág sörös bundában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
cukkinivirág 10 db
ricotta 60 g
parmezán sajt 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 2.5 púpozott ek
sör 40 ml
olívaolaj 1 dl