Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukorborsós kacsamell

Cukorborsós kacsamell
Cukorborsós kacsamell
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor kacsát akarok sütni, mindig szembesülök egy problémával. A kacsa melle igen száraz hús, ezért ha azt csak natúran megsütöm, mindig megmarad. Senki nem akarja megenni. Ezért találtam ki egy másfajta felhasználását. Bevált!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket leválasztjuk a csontról, és leszedjük a bőrét is. Felkockázzuk a húst.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis sót is teszünk rá.
  3. Jöhet a felkockázott bacon. A hagymával jól összesütjük.
  4. Rátesszük a kacsamellet és hagyjuk, hogy a leve elfőjön, sőt egy kicsit meg is pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a cukorborsót, és felöntjük vízzel.
  6. Fűszerezzük bazsalikommal és fűszerköménnyel, meg sóval, ha szükséges. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha közben lefő a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy legyen bő lé, mikor a hús megpuhul.
  7. Amikor megpuhult, akkor kb. 1 dl vízben feloldunk 1 csapott ek. burgonyakeményítőt, és besűrítjük.
  8. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

TamásiTündi

Mióta szakács: 2013.11.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kacsamell másképp, kacsamell ragu, borsós kacsamell ragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szkata84
szkata84 Fri, 2014-01-24 13:04

Nagyon finom lett! Én z.borsot tettem bele, de legközelebb kiprobalom cukorborsoval is :)
Szóval koszi!

ELF eleven
ELF eleven Mon, 2019-07-01 16:46

A képen is zöldborsó van nem cukorborsó... Nem tudom így miért hagyták egyáltalán jóvá, hogy nem is az van a képen ami a leírásban.

428
kacsamell 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
bacon 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
cukorborsó 25 dkg
0 ízlés szerint
burgonyakeményítő 1 evőkanál
víz 4 dl