Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukorborsóval töltött gombafejek

Cukorborsóval töltött gombafejek
Cukorborsóval töltött gombafejek
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story?? Csak a szokásos... Úgy gondoltuk, hogy csinálunk egy kis gombalevest, és rántott gombát. DE... Szokás szerint mást főztünk. :) Így a gomba bent pihent a hűtőben. Mivel imádom, csak nem hagyom, hogy valami baja legyen??!!

Így született ez a recept :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, a szárát, a hagymát az olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Felöntjük 1 dl borral, majd kb. 10 percig pároljuk.
  4. A tojásokat felverjük, és a borsóhoz adjuk.
  5. A gombafejeket sütőtálba tesszük, a fejekbe öntjük a maradék bort, majd megtöltjük a gombafejeket. 
  6. Kb. 20 percig 200-220 fokon sütjük letakarva, utána levesszük a fóliát, és még kb 10 percet sütjük anélkül. (A sütési idő a sütőtől függ!)
  7. Vadrizzsel, barna rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 496
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Naughty4

Mióta szakács: 2013.03.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, borsós töltött gomba, zöldborsóval töltött gombafejek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

405
gomba 1 kg
zöldborsó 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
vörösbor 1.5 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint