Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormázas diós süti

Cukormázas diós süti
Cukormázas diós süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet pár éve. Az eredeti receptben csokimázt kell a  tetejére csorgatni, de én nem szoktam. Ez egy elég édes sütemény így is. A cukor mennyiségén nyugodtan lehet csökkenteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Aki irtózik attól, hogy nyers tojássárgát kell a sütemény tetejére kenni, annak ajánlom, hogy miután kikeverte a tojássárgát a porcukorral, utánna gőz fölött kevergesse még egy kicsit. Ezután kenje rá a süteményre, és még lehet kicsit szárítani a sütőben is. Így azért is jobb, mert a porcukor rendesen feloldódik a tojásban, a sütemény állagán pedig nem ront.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, zsírt, és a porcukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját.
  2. Belekeverjük a darált diót, majd a lisztet és a sütőport is.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük. Ha szükséges kevés tejföllel lazíthatjuk a tésztát.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsiben elsimítjuk, és megsütjük.
  5. A tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, és a még forró süteményre egyenletesen rákenjük, és hagyjuk megszáradni.
  6. Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 963
elküldve: 7
receptkönyvben: 209
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

győri diós, diós süti, diós citromos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1143
margarin 22 dkg
sertészsír 5 dkg
porcukor 27 dkg
dió 22 dkg
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojásfehérje 6 db
citrom 1 db
tejföl 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 20 dkg
tojássárgája 6 db