Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes citromos-epres muffin

Cukormentes citromos-epres muffin
Cukormentes citromos-epres muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű epres-citromos muffin, ami abszolút összeegyeztethető a nyári bikiniformával - meg az egészségeddel is, ha a bikiniforma kevésbé érdekel :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját krumplihámozóval leszedjük. A tejet összekeverjük a frissen facsart citromlével.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  3. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
  4. Turmixgépben összekeverjük a tejet, citromlevet, erytritet, tojást, olívaolajat és a vaníliát.
  5. A citromhéj-csíkokat hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, és turmixgéppel tovább keverjük, amíg el nem tűnnek a nagyobb darabok.
  6. A folyékony masszát hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és eldolgozzuk egy fakanállal.
  7. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott epret. Pár szép szeletet hagyjunk a tetejére díszítésnek.
  8. Muffin formákba töltjük a tésztát, és a tetejüket még megszórjuk egy kis erytrittel, illetve pár szem eperrel díszítjük.
  9. Kb. 20 percig sütjük. A kezdeti 220 fok után (amire azért van szükség, hogy szépen megemelkedjenek a muffinok), kb. 5 perc után csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra, és így sütjük tovább, nehogy megégjenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 663
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres-citromos reform muffin, teljes kiőrlésű epres muffin, epres-citromos egészséges muffin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

konfetti4
konfetti4 Sat, 2016-05-21 13:06

Ehetetlenül keserű lesz a citromhéjtól, pedig a 80 ml citromléhez tartozó citromnak felét sem használtam fel.
Így lehet jól teljesen szuper friss epret meg zablisztet elvesztegetni, köszi a tippet! Zseni vagy!

ernacowa
Mentesen kérem / ernacowa Sun, 2016-05-22 17:31

Sajnálom, hogy csalódott vagy. Nekem nem lett keserü.
Witch alábbi tippjén túl én a helyedben megpróbálnék "kenyérpudingot" készíteni belöle: jó sok vaníliaszósszal, eperrel és mandulaforgáccsal.

witch
witch / witch Sat, 2016-05-21 15:02

A citromhejnak csak a sarga reszet szabad lereszelni, a kozvetlen alatta levo feher resz az, ami keseru. Csak azert irom le, mert talalkoztam olyan (50-60 ev koruli) haziasszonnyal, aki szinten nem tudta ezt es ezert soha nem is rakott semmibe citromhejat.

193
zabliszt 1.8 bögre
sütőpor 2 kávéskanál
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
0.25 kávéskanál
olívaolaj 75 ml
sovány tej 125 ml
citromlé 80 ml
tojás 1 db
erythritol 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
eper 10 dkg