Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes epres-marcipános kocka

Cukormentes epres-marcipános kocka
Cukormentes epres-marcipános kocka
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a marcipánt, epret, csokoládét. Hát összehoztam őket. :)

hozzávalók / 4 adag

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

ajánlat

Cukorbetegnek, diétázóknak ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A xukorból/xilitből és a vízből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk. Ráöntjük a mandulalisztre (kávédarálón finomra darált mandulára). Hozzáadjuk a mandulaaromát, és kézzel jól összegyúrjuk.
  2. A marcipánt két sütőpapír között kinyújtjuk, és a sütőkeretbe (vagy hasonló méretű sütőpapírral kibélelt tálkába) helyezzük.
  3. Az epret megtisztítjuk, turmixoljuk (át is szűrhetjük).  A zselatinnal felfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ráöntjük a marcipánrétegre. A zselé dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  4. A habtejszínt épp csak felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a vajat. Jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé, majd ráöntjük az eperzselére. A csokoládé ganache dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  5. Kivágjuk a sütőkeretből, és forró késsel kockákra vágjuk.
  6. Tipp: csokoládéba is márthatjuk, és díszíthetjük.
  • tepsi mérete: 14x14 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 158
elküldve: 14
receptkönyvben: 509
elkészítve: 5/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

praliné, bonbon, marcipános bonbon, epres csokoládé

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joeanne
joeanne / joeanne Wed, 2012-05-02 19:50

Szia Emőke. Használhtok a xukor helyett cukrot is? Ha igen mennyit? Örülnék ha megírnád.Köszi előre is. Amúgy tetszik nagyon! :))

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Wed, 2012-05-02 20:00

Szia Joeanne! Örülök, hogy tetszik. :) Persze használhatsz, ugyanennyi mennyiséget. :)
Én egyébként még pluszban bevontam csokival a kockákat, a napokban felteszem a blogba a fázisfotókat is. Sőt eltarthatóság miatt az eperpürébe egy tk mézet is tehetsz (ha már cukrosan készíted). üdv. :)

401
mandulaliszt 200 g
víz 3 ek
xilit 60 g
mandulaaroma 5 ml
eper 400 g
citromlé 1 teáskanál
zselatin 25 g
étcsokoládé 100 g
habtejszín 0.4 dl
vaj 0.25 ek