Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes madártej

Cukormentes madártej
Cukormentes madártej
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukor-, glutén- és laktózmentes könnyű nyári finomság!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgákat egy lábasba tesszük, ezt később használjuk fel, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a por állagú édesítőt.
  2. Az 1.2 liter kókusztejből 7 dl-t felforralunk, és evőkanállal beleszaggatjuk az édesítővel felvert habot. Egyszerre mindig csak 4-5 db-ot tegyünk a tejbe, hogy elférjenek. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, lyukacsos kanállal egy tányérra szedjük.
  3. A lábasban várakozó tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg eritrittel és a makadámdióliszttel, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt, és alaposan eldolgozzuk.
  4. A maradék tejjel felöntjük a lisztes tojássárgáját, a főzőtejet is óvatosan beleöntjük, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle (kb. 40 perc).
  5. Ha elzártuk alatta a lángot, egy teáskanálnyi zselatint keverjünk el a krémben, és hűtsük ki. Poharakba téve, habbal a tetején tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes krém
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diétás madártej, paleo házi édes krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

710
kókusztej 12 dl
tojás 4 db
makadámdió 2 dkg
erythritol 5 dkg
vanília kivonat 5 csepp
xilit 2 ek
zselatin 1 teáskanál