Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukorrépás süti

Cukorrépás süti
Cukorrépás süti
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban jutottam hozzá néhány darab cukorrépához, és a főzelék után még mindig maradt pár darab, így jött az ötlet, hogy a répatorta miért is ne lehetne cukorrépából? Ha már úgyis édes, süteménybe vele. Őszintén szólva nekem még jobban is ízlett a sárgarépából készült testvérénél, annál valahogy mindig az lett az eredmény, hogy a sok dió és fűszer teljesen elnyomta a répa ízét. Süteménynek finom volt, no de hol a répa? Ebben a sütiben a cukorrépa cukortartalma tényleg mutatkozik a süteményben, és jellegzetes répaíze is ott lappang valahol, ám még barátságos mennyiségben.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és az almát megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A cukrot elkeverjük margarinnal, majd a tojásokkal, és a többi hozzávalóval. Sűrű masszát kapunk, de ha kell, még higíthatjuk tejjel.
  3. Alaposan kikent-lisztezett tepsibe öntjük, 180-200 fokon, kb 60-80 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 32x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 764
elküldve: 4
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kabooca

Mióta szakács: 2010.11.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

répatorta, répás süti, cukorrépás-diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
sárgarépa 1 db
alma 1 db
finomliszt 3 bögre
cukor 2 bögre
tej 1 dl
dió 20 dkg
tojás 3 db
margarin 20 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.5 tk