Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros csiga muffinsütőben sütve

Cukros csiga muffinsütőben sütve
Cukros csiga muffinsütőben sütve
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekes formájú muffinsütőben készített kelt tésztát találtam itt.  Ez adta az ötletet, hogy muffinsütőben süssem a csigákat. Nagyon szép formájuk lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

12 darab lesz belőle. Tartalmas leves után második fogásként szerintem elég is. Kakaóval vagy darált dióval ugyanígy elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát dagasztunk.
  2. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át kelesztjük. Ha  megkelt a tészta, deszkára borítjuk és lazán átgyúrjuk.
  3. 12 darabba vágjuk, és egyenként  kb. 10x16 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A téglalapokat vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és meghintjük porcukorral, majd félbevágjuk, a csíkokat egymásra tesszük, és felcsavarjuk.
  4. Vékonyan kivajazott muffinsütőbe rakjuk a csigákat, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk mákkal, szeletelt mandulával vagy dióval.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
  6. Tálaláskor szórhatunk rá porcukrot.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 157
elküldve: 3
receptkönyvben: 433
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tésztás csiga, vaníliás csiga muffin, vaníliás-cukros csiga kelt tésztából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpio73
Skorpio73 Mon, 2013-05-20 12:49

Szia Klivi!

Már egy ideje készültem megsütni ezt a csigát, és ma sikerült. Csupán a tölteléken változtattam annyit, hogy diót, mazsolát is szórtam rá bőven, mert a család valami masszívabb sütit kívánt :) Az eredmény isteni finom és szép lett (afféle darázsfészek elegáns változatban)és már gondolkodom, mivel lehetne variálni még.
Köszönöm szépen a receptet, biztos, hogy sokszor fogom még elkészíteni! :))
Üdv:
Ági

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-08-02 06:32

Hát ez a recept valami isteni. Tegnap megcsináltam, akkor is nagyon finom volt és ma reggel is ugyan olyan jó egy kicsit rámelegítve. Köszi a receptet, sokszor fogom használni. Bár kicsit pepecses, de megéri a munkát.

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-02 16:45

Szia debmo,
Örülök, hogy ízlett, szerintem is nagyon finom.
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-07-31 17:28

Valahogy úgy, kissé kinőtték magukat a formából! Briós-csiga-rózsa hibrid :))

964
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
1 kávéskanál
élesztő 3 dkg
vaj 5 dkg
joghurt 125 g
tojás 1 db
tej 2.5 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag