Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros-fahéjas rúd

Cukros-fahéjas rúd
Cukros-fahéjas rúd
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunk imádja a kelt tésztákat, és ez az egyik kedvencünk!

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

tetejére

ajánlat

Mindenkinek szívből ajánlom, nagyon finom, omlós!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk.
  3. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
  4. Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük, és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyókifli formázása, most töltelék nélkül.
  5. A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk, és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  6. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
  7. Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
  8. A kifliket, amint kivesszük a sütőből, megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.
  9. Sütés előtt én megtöltöttem a krémmel. A krém lehet főzött vaníliakrém vagy egy csomag puding 3 dl tejben felfőzve, két evőkanál cukorral édesítve. Miután kihűlt, kb. 5 dkg vajjal kihabosítva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 411
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóra Konyhája

Mióta szakács: 2015.08.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes tekercs, pudingos krémmel töltött cukros tekercs, cukros fahéjas kelt rúd pudingos töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-08-31 10:57

Ne haragudj, nem hagytál ki a tészta összetevőiből véletlenül valamit? Szerintem nehezen áll össze ennyi liszt 3 dl tejtől és 6 dkg vajtól.
Én szoktam bele ütni 1 egész tojást és 2 tojássárgáját.

684
tej 3 dl
cukor 3 csapott ek
élesztő 3 dkg
finomliszt 60 dkg
1 teáskanál
vaj 6 dkg
pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
fahéj 1 ek
cukor 5 csapott ek
vaj 2 ek