Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros perec

Cukros perec
Cukros perec
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona szakácskönyvében bukkantam rá Vízen kelt kifli név alatt. Furcsállottam a hideg vízben való kelesztést, gondoltam, megér egy próbát. És valóban, finom, gyors, omlós és olcsó süti.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat jól összedolgozzuk, a cipót belehelyezzük egy tiszta konyharuhába, fakanál nyelére kötjük, és egy fazék hideg vízbe állítjuk. 1 órát hagyjuk ázni.
  2. A tésztát kiemeljük, cukorral hintett deszkára borítjuk, diónyi darabokra vágjuk, a cukron sodorjuk, és pereceket formálunk belőlük.
  3. A tepsiben még 30 percig pihentetjük.
  4. Világos barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikker

Mióta szakács: 2012.12.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nagykunsági lakodalmi sütemény, vízen kelt perec, vízen kullogó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
finomliszt 500 g
élesztő 5 dkg
1 csipet
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
vaj 100 g
cukor 200 g