Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s mogyoróvajas csirkemell

Curry-s mogyoróvajas csirkemell
Curry-s mogyoróvajas csirkemell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A thai konyhában vannak hasonló ételek, de ezt magam kreáltam az itthon levő alapanyagokból. Javaslom, hogy minél jobb minőségű curry fűszerkeveréket használjunk! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jázmin rizzsel és egy kis párolt brokkolival tálaltam. "Crunchy" mogyoróvajat használtam, amiben a mogyorópaszta mellett ropogós mogyoródarabkák is voltak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott csirkemellet picit megsózzuk, olajon jól megpirítjuk. 
  2. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket. Először a pirospaprikát, curry port, chilipelyhet, gyömbért, fokhagymát. Átkeverjük, majd jöhet a többi: a mogyoróvaj, méz, kókusztej.
  3. Visszatéve a tűzre átkeverjük, hogy elvegyüljenek az alkotóelemek. Kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele pl. curry vagy só.
  4. 5-10 percig forraljuk, többször megkevergetve. Szükség esetén kis vizet lehet hozzá önteni.
  5. Elzárjuk, és apróra vágott újhagymával szórjuk meg a tetejét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

curry-s csirke mogyoróvajjal, thai csirke, kókusztejes fűszeres csirkefalatok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
csirkemell filé 40 dkg
kókusztej 2 dl
mogyoróvaj 1 ek
curry por 1 ek
méz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
chilipehely 1 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
újhagyma 5 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint