Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry szószos scampi

Curry szószos scampi
Curry szószos scampi
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az egyik nyáron egy kubai kolléganőmtől kaptam, azóta szívesen elkészítem, és finom basmati rizzsel, salátával tálalom. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A scampit megmossuk, szárazra töröljük, és marinádot készítünk: citromléből, szójaszószból, fehérborecetből, sózzuk, borsozzuk, és 1 órát letakarva a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, és megsütjük a scampikat. Félretesszük pár percre, és a maradék olajban üvegesre pirítjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikákat is, majd a mogyorót. Hozzáöntjük a fehérbort, a sárgabaracklekvárt, fűszerezzük a curry porral, sóval, cayennel, citromlével.
  3. Hozzáadjuk a megsütött scampit, creme fraichet, és 4-5 percig főzzük. Forrón, rizzsel kínáljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 566
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns garnéla

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
garnéla 500 g
citromlé 1 citromból nyert
szójaszósz 1 teáskanál
fehérborecet 1 kk
0 ízlés szerint
cayenne bors 1 kávéskanál
szójaolaj 4 ek
tv paprika 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
földimogyoró 100 g
fehérbor 2 dl
curry por 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
chilipehely 1 kávéskanál
crème fraîche 100 g