Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys csirkeszárnyleves

Currys csirkeszárnyleves
Currys csirkeszárnyleves
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Konyhaweb oldalán volt egy Currys szárnyasleves recept, az adta az ötletet. Köszönet érte. A leírásban már a saját elkészítést írtam le. A fénykép már kicsit kihűlt állapotában készült, mert majdnem elfelejtettem lefényképezni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor fogyasztható, de főleg vasárnapi ebédként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni.
  2. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük.
  3. Ha a leves felforrt a habját leszedjük és betesszük a répát, a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 órát főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: az olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a curryt, kis ideig tovább pároljuk.
  5. A rántáshoz kiveszünk a levesből, jól elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, még kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges, még ízesítjük.
  7. Kifőzzük a levestésztát.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 615
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

currys szárnyleves, csirkeszárnyas-currys leves, csirkeszárnyleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csizmazia Mária
Csizmazia Mária Mon, 2014-10-13 11:55

Nem lehet rántás nélkül megoldani, sajnos nem szeretem a rántást, habarni szoktam az ételeket, de azokból is sokszor kihagyom a sűrítő anyagot.

hegyespiros
hegyespiros Sun, 2013-08-25 18:52

Nem csomósodik meg a rántás, ha a forró levessel öntöd fel? Én a hideg tejszínnel öntöm fel.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2013-08-26 09:26

Szia! Én úgy tanultam valamikor, hogy a rántást vagy forró vagy hideg lével kell felönteni, hogy ne legyen csomós. Persze, közben folyamatosan keverni kell. Úgy szoktam, hogy ha előre elkészítem a rántást, hideg pl vízzel öntöm fel, de ha rögtön megy a levesbe, akkor a levesből kivéve, vagyis meleg lével öntöm fel és azonnal öntöm a levesbe. Ilyenkor a levest óvatosan, de keverem. Nem vagyok nagy szakértő a témában, de nekem így "jött" be ez a technika.
Üdv: Marcsi-Boszi

484
csirkeszárny 80 dkg
sárgarépa 1 kg
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 5 dkg
curry por 1 ek
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
csigatészta 20 dkg
leveskocka 2 db
víz 2 l